PSG gladko opravil s Kamplovim Leipzigom

Tokrat brez drame v Lizboni, Parižani prvi udeleženci nedeljskega finala lige prvakov.
Fotografija: Angel Di Maria (levo) je učinkovito podajal soigralcem in zabil gol za vodstvo PSG z 2:0,  Neymar je dvakrat zatresel tekmečevo. vratnico. FOTO: David Ramos/AFP
Odpri galerijo
Angel Di Maria (levo) je učinkovito podajal soigralcem in zabil gol za vodstvo PSG z 2:0,  Neymar je dvakrat zatresel tekmečevo. vratnico. FOTO: David Ramos/AFP

Lizbona – V prepričljivem slogu so nogometaši Paris Saint-Germaina opravili svojo nalogo v prvem polfinalu lige prvakov in nadaljevali lov na svoj prvi naslov najboljšega na stari celini. Po tesni četrtfinalni zmagi nad Atalanto (2:1) so sinoči ugnali Leipzig s 3:0, nemško moštvo nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, ki je igral do 64. minute, pa je že ob polčasu zaostajalo z 0:2.

Zelo pomembno vlogo je imel izkušeni Argentinec Angel Di Maria, saj je s podajama sodeloval pri prvem golu Marquinhosa v 13. minuti in zadetku Juana Bernata v 56. minuti, sam pa je zatresel mrežo tekmecev v 42. minuti po prefinjeni podaji Neymarja.


Po sledeh Marseilla?


Parižani so peta francoska ekipa, ki se je prebila do tekme za naslov evropskega klubskega prvaka. Pred njimi je to uspelo Reimsu (1956, 1959), St. Etiennu (1976), Marseillu (1991, 1993) in Monacu (2004). Do trofeje je prišel le Marseille v prvi izvedbi lige prvakov 1993.

V nedeljskem finalu se bo PSG (prav tako v Lizboni) pomeril z zmagovalcem jutrišnjega dvoboja Olympique Lyon – Bayern.

Preostali tekmi bosta minili brez slovenske udeležbe med igralci. Ker Kampl letos ne bo postal četrti Slovenec z nastopom v finalu evropske klubske smetane, na elitnem seznamu ostajajo Srečko Katanec, Zlatko Zahovič in Jan Oblak.

Preberite še:

Komentarji: