PSG odgovoril na napad iz Španije

Javier Tebas je zatrdil, da je »PSG najmanj tako nevaren za nogomet kot superliga«, ob tem pa je bil kritičen tudi do francoske lige.
Fotografija: Predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi in pariška okrepitev Lionel Messi. FOTO: Stephane De Sakutin/AFP
Odpri galerijo
Predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi in pariška okrepitev Lionel Messi. FOTO: Stephane De Sakutin/AFP

Vodstvo nogometnega kluba PSG je hitro odgovorilo na ostre besede, ki jih je pariškemu klubu in francoski nogometni ligi namenil Javier Tebas, predsednik španske nogometne lige. Tebas je zatrdil, da je »PSG najmanj tako nevaren za nogomet kot superliga«, ob tem pa je bil kritičen tudi do francoske lige, češ da ne bi smela dovoliti tovrstnih poslovnih praks, ki jih uveljavlja PSG.
 
»PSG deluje kot liga legend upoštevaje leta nekaterih igralcev. Španska liga premore mlade nogometaše, kakršen je Vinicius. Problem PSG bomo rešili. Kar počne PSG, je nevarno za nogomet tako kot superliga. Španska liga bo rasla ne glede na odhod Lionela Messija v Pariz. Borili se bomo proti državnim klubom, ki so enaki sovražniki kot superliga,« je razmišljal Tebas in dodal: »PSG samo za plače igralcev nameni 600 milijonov evrov letno, od TV pravic iz francoske lige pa prejme 70 milijonov.«


Usmerite se na Real in Barcelono, ki iščeta pot do superlige

 
Parižani so mu odgovorili v odprtem pismu za javnost, v katerem so zapisali podobne obtožbe v obratni smeri. Generalni sekretar PSG Victoriano Melero je bil oster. »Francoska liga, v nasprotju z vašo ligo, ni čakala do zadnjega s sprejetjem ukrepov, s katerimi bi zagotovila finančno disciplino klubov.  Javno je znano, da nekateri španski klubi finančno ne bodo zmogli plačevati svojih obveznosti, ki so si jih nakopičili v zadnjih letih, ko ste le nemo opazovali to početje, da ne omenjam financiranja španskih klubov v zadnjem desetletju – tudi s strani države,« je zapisal Melero.

Predsednik španske lige Javier Tebas. FOTO: Susana Vera/Reuters
Predsednik španske lige Javier Tebas. FOTO: Susana Vera/Reuters

 
V PSG so izpostavili tudi konkretne klube, predvsem Real Madrid in Barcelono in njuno obravnavo s strani španske lige, ter dodali, da prav omenjena kluba sodita med trojico – ob Juventusu –, ki še vedno podpira propadli projekt superlige.
 
»Presenečen sem, da ne usmerite svoje pozornosti na dva kluba v vaši ligi, ki še vedno iščeta načine za ustanovitev odpadniške lige in lige, ki želi odcepitev od španske lige in evropskega nogometa na splošno. Vabim vas torej, da začnete reševati domače težave, za katere ste odgovorni, in prenehate preusmerjati pozornost na druge,« je zapisal generalni sekretar PSG Victoriano Melero.

Preberite še:

Komentarji: