Ralf Rangnick je prevzel krmilo naših sosedov

Po izteku mandata pri Manchester Unitedu bo nadaljeval nogometno pot v vlogi selektorja.
Fotografija: Ralf Rangnick je novi selektor avstrijske reprezentance. FOTO: Russell Cheyne/Reuters
Odpri galerijo
Ralf Rangnick je novi selektor avstrijske reprezentance. FOTO: Russell Cheyne/Reuters

Avstrijska nogometna zveza je danes potrdila, da je na mesto selektorja članske reprezentance imenovala nemškega stratega Ralfa Rangnicka. Ta v tej sezoni kot začasni trener še vodi Manchester United, nove delovne izzive pa bo začel 1. junija. Na mestu selektorja Avstrije bo nasledil rojaka Franca Fodo.

Nemškega trenerja je danes na mesto selektorja potrdilo predsedstvo tamkajšnje zveze. Ponudili so mu dveletno pogodbo, če pa bo uspešen v kvalifikacijah za EP 2024, jo bodo avtomatično podaljšali še za cikel svetovnega prvenstva leta 2026.

Rangnick bo, potem ko bo prenehal delati kot začasni trener rdečih vragov (v novi sezoni ga bo kot stalni strateg zamenjal zdajšnji trener nizozemskega Ajaxa Erik Ten Hag), hitro dobil nove zadolžitve. Avstrijo namreč prva tekma v ligi narodov proti Hrvaški čaka 3. junija, v tem ciklu pa bodo Avstrijci igrali še dve tekmi z Dansko in eno s Francijo.

Dosedanji selektor Foda je s položaja odstopil po neuspešnih kvalifikacijskih nastopih za SP 2022, ko je Avstrijo premagal Wales.

Komentarji: