Izjemen Ronaldov gol zasenčil zasuk rdečih vragov

V 4. kolu lige prvakov je v moštvu CSKA 19-letni Vuzeničan Jaka Bijol igral vso tekmo.
Fotografija: Jaka Bijol (levo) je v zvezni vrsti CSKA solidno opravil svojo nalogo, čeprav je njegov rimski tekmec Lorenzo Pellegrini (desno) dosegel gol za zmago Rome z 2:1 FOTO: Ap
Odpri galerijo
Jaka Bijol (levo) je v zvezni vrsti CSKA solidno opravil svojo nalogo, čeprav je njegov rimski tekmec Lorenzo Pellegrini (desno) dosegel gol za zmago Rome z 2:1 FOTO: Ap

Cristiano Ronaldo je opravil še z eno neprijetnostjo v tej sezoni v dresu Juventusa, toda na koncu se je velike zmage veselil njegov rojak na klopi Manchester Uniteda Jose Mourinho. Ronaldo je najprej v 65. minuti zabil prvi gol v ligi prvakov za Staro damo. V teku je globinsko z 12 m spremenil v neubranljiv projektil, ki ga je vratar Manchester Uniteda David De Gea lahko pospremil samo s pogledom. V zaključku tekme pa so rdeči vragi vstali od mrtvih. V 86. minuti je Juan Mata s prefinjenim prostim strelom izenačil, v 90. pa je Alex Sandro dosegel avtogol.

Cristiano Ronaldo je takole proslavil svoj 121 gol  v ligi prvakov in prvega za Juventus. FOTO: Ap
Cristiano Ronaldo je takole proslavil svoj 121 gol  v ligi prvakov in prvega za Juventus. FOTO: Ap


Bijol v porazu igral vso tekmo


Roma je v ruskem glavnem mestu naredila velik korak proti osmini finala lige prvakov. V 4. kolu je premagala CSKA z 2:1. Moskovčani so se močno upirali, a so bili za še eno presenečenje, kakršnega so izpeljali proti madridskemu Realu, preslabi in številčno oslabljeni. V 56. minuti si je drugi rumeni karton in izključitev prislužil islandski branilec Hördur Magnusson, le tri minute pozneje je Lorenzo Pellegrini zabil odločilni gol. Naš reprezentant Jaka Bijol je igral vso tekmo.

Liga prvakov, 4. kola, skupina E – Bayern : AEK Atene 2:0 (Lewandowski 2), Benfica : Ajax 1:1 (Jonas; Tadić); vrstni red: Bayern 10, Ajax 8, Benfica 4, AEK 0; skupina F – Lyon : Hoffenheim 2:2 (Fekir, Alvaro; Kramarić, Kaderabek), Manchester City : Šahtar 6:0 (D. Silva, Jesus 2, Sterling, Jesus); vrstni red: Manchester C. 9, Lyon 6, Hoffenheim 3, Šahtar 2; skupina G – CSKA Moskva : Roma 1:2 (Sigurdsson; Manolo, Pellegrini), Viktoria Plzen : Real Madrid 0:5 (Benzema 2, Casemiro, Bale, Kroos); vrstni red: Real M. in Roma po 9, CSKA 4, Viktoria 1; skupina H – Valencia : Young Boys 3:1 (Santa Mina 2, Soler; Assale), Juventus : Manchester United 1:2 (Ronaldo; Mata); vrstni red: Juventus 9, Manchester 7, Valencia 5, Young Boys 1.
G. N.

Komentarji: