Rooneyjevi v stečaj

Nogometni ovni iz druge angleške lige brez finančnih rogov.
Fotografija: Nogometni ovni so ostali brez finančnih rogov. FOTO: Paul Ellis/AFP
Odpri galerijo
Nogometni ovni so ostali brez finančnih rogov. FOTO: Paul Ellis/AFP

Angleški klub Derby County je razglasil stečaj, vodstvo tekmovanja v drugem rangu angleške nogometne ligaške piramide pa mu je zaradi tega odvzelo 12 točk na prvenstveni lestvici. Klub, moštvo je priljubljeno imenovano tudi ovni, sicer s klopi kot trener vodi nekdanji zvezdnik angleškega nogometa Wayne Rooney. Z nekdanjim nogometašem Manchester Uniteda, Evertona, DC Uniteda in nazadnje prav Derby Countyja je klub po osmih krogih zbral 10 točk, kar je zadoščalo za 12. mesto. Prvenstvo bo zaradi stečaja in odvzema 12 točk nadaljeval z -2 točkama.

»Covid-19 je imel velik vpliv na finance in nadaljevanje običajnih dejavnosti kluba. Naša kratkoročna cilja sta predvsem dokončati sezono v championshipu (angleška druga liga) ter najti vlagatelje, s katerimi bi zagotovili finančno varnost kluba in zaposlenih,« je klub objavil na spletni strani.

Rooney, ki je januarja letos končal športno pot prav pri Derby Countyju in že pred tem vodil moštvo s klopi, je pred dnevi obljubil, da bo ostal v klubu in mu pomagal tudi v primeru stečaja. »Večkrat sem že dejal, da me s klubom veže več kot le pogodba. To je pomemben korak v moji karieri in še naprej se bom po najboljših močeh trudil v teh zahtevnih trenutkih,« je dejal 35-letni Rooney.

Komentarji: