Šeško odmeven prestop začinil z drugim golom v sezoni

Slovenski reprezentant Salzburgu prinesel domačo zmago nad Wolfsbergerjem (2:1). Na vrhu avstrijske lige še vedno presenetljivo LASK.
Fotografija: Benjamin Šeško proslavlja s podajalcem za njegov zadetek za 2:0, Brazilcem Fernandom. FOTO: Florian Schroetter/FC Red Bull Salzburg
Odpri galerijo
Benjamin Šeško proslavlja s podajalcem za njegov zadetek za 2:0, Brazilcem Fernandom. FOTO: Florian Schroetter/FC Red Bull Salzburg

Benjamin Šeško je po torkovi potrditvi, da bo s prihodnjo sezono in za slovenski nogomet rekordnem prestopu oblekel dres nemškega prvoligaša Leipziga, zadržal svoje mesto v začetni enajsterici Salzburga, trener Matthias Jaissle pa se za hrbet radeškemu asu in poletni okrepitvi Fernandu tudi tokrat postavil Hrvata Luko Sučića.

Prav kmalu 20-letni vezist po rodu iz Linza, ki je podobno kot Šeško profesionalno kariero v Avstriji začel pri drugoligašu Lieferingu, je bil podajalec za uvodni gol rdečih bikov v 20. minuti, pod katerega se je podpisal Strahinja Pavlović. Za Srba, nekdanjega člana Partizana, je bil to prvi gol v salzburškem dresu. Šeško je po podaji Fernanda v 41. minuti z nekaj metrov preusmeril žogo v mrežo za 2:0 in se v petem uradnem nastopu v sezoni razveselil že svojega tretjega gola, drugega v prvenstvu. Igro je zapustil v 75. minuti, ko je moral prepustiti mesto Juniorju Adamuju. Še en hrvaški nogometaš, nekdanji član Celja Dario Vizinger, je v enem zadnjih napadov postavil končni izid 2:1.

Na vrhu lestvice še naprej vsaj rahlo presenetljivo vztraja LASK, ki je tokrat z 2:0 doma premagal Rapid. Dunajčani bi z zmago prevzeli vodilni položaj iz rok Linza, za katerega so denimo v karieri nastopali tudi Aleš Čeh, Sašo Udovič, Milan Osterc, Željko Milinović in Milivoje Novaković, a so se morali gostje na koncu zadovoljiti zgolj s prvim porazom v sezoni in trenutno petim mestom. Dvoboj sta v prvem polčasu odločila Thomas Goiginger (10. minuta) in Keito Nakamura (43.).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: