Simon Rožman: Takšno ozračje bi marsikje radi imeli

Naš nogometni strokovnjak, zdaj uspešen trener Sarajeva, navdušen nad doživetim v mestnem derbiju, v katerem je njegovo moštvo zmagalo s 3:0.
Fotografija: Trener, doma iz Štor pri Celju, ni skrival navdušenja po zmagi v sarajevskem derbiju. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Trener, doma iz Štor pri Celju, ni skrival navdušenja po zmagi v sarajevskem derbiju. FOTO: Uroš Hočevar

Marsikaj se je ob koncu tedna dogajalo na nogometnih štadionih po Evropi, slovenski delež pa je bil opazen tudi v 150. sarajevskem derbiju na olimpijskem štadionu Asim Ferhatović. Domače Sarajevo je ugnalo nogometaše Željezničarja s 3:0, slednji, ki ga vodi Nermin Bašić, nekoč trener Radomelj, bi glede na vse prikazano lahko iztržil znosnejši izid.

Po golu gostiteljev v zadnji minuti za končni izid pa je domači del med 22.000 gledalci »eksplodiral«. Na trenerski klopi Sarajeva je v tej sezoni naš strokovnjak Simon Rožman, z njegovim prihodom se je moštvo po daljšem času vrnilo v vrh ligaške razpredelnice, sam pa je bil nad ozračjem na tribunah prav navdušen; »Tekma je bila spektalukarna, v marsikateri deželi bi bili prav navdušeni ob takšnem ozračju.« V skupni bilanci derbijev zdaj Sarajevo zaostaja za eno zmago (45:46), 59 tekem pa se je razpletlo z neodločenim izidom.

Preberite še:

Komentarji: