Sir Alex Ferguson uspešno prestal operacijo

Legendarni nogometni trener Manchester Uniteda je moral pod nož zaradi možganske krvavitve.
Fotografija: Alex Ferguson je uspešno prestal poseg. Foto Ben Stansall/AFP
Odpri galerijo
Alex Ferguson je uspešno prestal poseg. Foto Ben Stansall/AFP

Manchester - Legendarni dolgoletni trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, 76-letni sir Alex Ferguson, je prestal nujni operativni poseg zaradi možganske krvavitve. Kot so sporočili iz njegovega nekdanjega kluba, so trenersko ikono danes zjutraj sprejeli v bolnišnico, kjer je že uspešno prestala operacijo, trenutno pa je na intenzivni negi.

Operacija uspešna

»Sir Alex Ferguson je danes prestal nujen poseg zaradi možganske krvavitve. Operacija je bila zelo uspešna, zdaj pa potrebuje čas na intenzivni negi. Njegova družina prosi za spoštovanje zasebnosti,« je Manchester United zapisal v sporočilu za javnosti. Alexov sin Darren Ferguson, trener tretjeligaša Doncestra, je moral zaradi, kot je pojasnil, »družinskih razlogov« izpustiti današnji obračun z Wiganom.

Najuspešnejši na Otoku

Sloviti trener se je po več kot četrt stoletja na vročem Unitedovem stolčku za upokojitev odločil pred petimi leti, še vedno pa ostaja najuspešnejši strateg v zgodovini angleškega nogometa, z rdečimi vragi se je namreč dokopal do trinajstih naslovov državnega prvaka in dveh kron v ligi prvakov. Bolnišnično oskrbo je potreboval že tudi leta 2003, tedaj zaradi težav s srcem.

Komentarji: