Slovenci s tretjim porazom končali EP

Slovenska nogometna reprezentanca je izgubila tudi tretjo tekmo evropskega prvenstva do 17 let. 
Fotografija: Slovenci so izgubili tudi proti Norvežanom.  FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Odpri galerijo
Slovenci so izgubili tudi proti Norvežanom.  FOTO: Andrew Boyers/Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let je končala nastope na evropskem prvenstvu v Angliji. V zadnjem krogu skupine B je v Loughboroughu izgubila proti Norveški z 0:2. Na drugi tekmi je Švedska premagala Portugalsko z 1:0. V četrtfinale sta se iz te skupine prebili Norveška in Švedska. Slovenija je bila zadnja brez točke.

Slovenija je na prvenstvu doživela še tretji poraz. Potem ko je v prvem krogu izgubila proti Švedski z 0:2, v drugem pa proti Portugalski z 0:4, so danes izbrance Agrona Šalje porazili še Norvežani. Ti so imeli prednost igralca več vse od 20. minute naprej, saj je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen kapetan Tamar Svetlin. Za Norvežane sta zadela Leo Cornic v 32. in Oscar Aga v 38. minuti.

Slovenijo so na EP zastopali Renato Simič, Alen Jurca, Domen Gril, Jošt Urbančič, Tamar Svetlin, Andraž Lipec, Žiga Repas, Matija Burin, Martin Pečar, Gašper Koritnik, Mark Španring, Luka Verbič, Mirko Mutavčič, Matevž Matko, Rok Frešer, Rok Maher, Nino Kukovec, Anže Pucihar, Nik Prelec in Omar Kočar. Vodja delegacije je bil nekdanji slovenski članski reprezentant Milivoje Novaković.

Na EP nastopa 16 reprezentanc, v četrtfinale tekmovanja se uvrstijo prvo- in drugouvrščene iz vsake skupine. Finale bo 20. maja v Rotherhamu.

Komentarji: