Slovenski reprezentant osrednja osebnost dvoboja

Sandi Lovrić je bil med junaki tekme italijanskega nogometnega prvenstva v metropoli Toskane.
Fotografija: Sandi Lovrić je tokrat odigral vidno vlogo. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Odpri galerijo
Sandi Lovrić je tokrat odigral vidno vlogo. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Nogometaši Udineseja so v 20. kolu italijanskega prvenstva v gosteh iztržili neodločen izid s Fiorentino (2:2). Slovenski reprezentant Sandi Lovrić je bil osrednja osebnost dvoboja, saj je v 10. minuti dosegel gol, v 73. minuti pa je podal Florianu Thauvinu. Njegova ekipa iz Furlanije je tako v metropoli Toskane remizirala že dvanajstič v sezoni 2023/24.

Zasedba iz Vidma, ki že dalj časa ne more računati na poškodovanega slovenskega reprezentanta Jako Bijola, je po Lovrićevi zaslugi v Firencah prešla v vodstvo v deseti minuti. Po njegovem natančnem in močnem strelu izven kazenskega prostora je bil povsem nemočen domači vratar Pietro Terracciano.

V Avstriji rojeni 25-letni Lovrić je na polovici drugega polčasa podal Francozu Thauvinu za novo vodstvo gostov z 2:1, končni izid pa je v 87. minuti postavil Angolec M'Bala Nzola po natančnem strelu z enajstmetrovke.

M'Bala Nzola je postavil končni izid. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
M'Bala Nzola je postavil končni izid. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Martinez najboljši strelec italijanske lige

Na današnji prvi tekmi je Lazio premagal Lecce z 1:0, gol odločitve je v 58. minuti prispeval Brazilec Felipe Anderson.

Na drugem dvoboju je Cagliari z 2:1 ugnal Bologno, ki jo je v vodstvo popeljal Riccardo Orsolini v 24. minuti. Že sedem minut pozneje je Andrea Petagna izenačil na 1:1, zmagoviti gol za ekipo s Sardinije pa je dosegel nesrečni gostujoči obrambni igralec Riccardo Calafiori v 69. minuti.

Zadnja današnja tekma se je na štadionu San Siro razpletla z zmago Milana nad Romo s 3:1. Za zasedbo iz lombardijske metropole so vse gole dosegli Francozi, prvega Yacine Adli (11.), drugega Olivier Giroud (56.), tretjega pa Theo Hernandez (84.). Za ekipo iz večnega mesta je častni zadetek z 11-metrovke zabil Argentinec Leandro Paredes (69.).

Vodilna ekipa italijanskega prvenstva Inter iz Milana je že včeraj v Monzi visoko zmagala s 5:1. V prvem polčasu sta zadela Turek Hakan Calhanoglu in Argentinec Lautaro Martinez. Oba sta po enkrat zadela še v drugem polčasu, peti gol za Inter pa je prispeval Francoz Marcus Thuram. Martinez je z 18 zadetki tudi daleč najboljši strelec lige, z devetimi mu sledijo Calhanoglu, Olivier Giroud (Milan) in Domenico Berardi (Sassuolo).

Pred tem sta se Genoa in Torino razšla z izidom 0:0, Napoli je z 2:1 premagal Salernitano, Verona pa z enakim izidom Empoli. Neapeljski zasedbi je zmago prinesel Amir Rrahmani v 94. minuti.

Jutri bo še tekma med Atalanto in Frosinonejem Matjaža Kamenška Pahiča, v torek pa bo drugouvrščeni Juventus gostil Sassuolo.

Komentarji: