Slovenski up pomagal »rdečim bikom« do lige prvakov

Mladi Radečan Benjamin Šeško med Salzburgovimi glavnimi junaki na gostovanju pri Brøndbyju.
Fotografija: Benjamin Šeško (levo) je bil med najzaslužnejšimi za zmagoslavje Salzburga pri Brøndbyju. FOTO: Claus Bech/AFO
Odpri galerijo
Benjamin Šeško (levo) je bil med najzaslužnejšimi za zmagoslavje Salzburga pri Brøndbyju. FOTO: Claus Bech/AFO

Veliki slovenski nogometni up Benjamin Šeško je bil med glavnimi junaki povratne tekme kvalifikacij za ligo prvakov med Salzburgom in Brøndbyjem na Danskem. Mladi Radečan je bil z golom in podajo med najzaslužnejšimi za zmago ter tretje zaporedno napredovanje avstrijskih »rdečih bikov« v skupinski del najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Šeško se je med strelce vpisal že v četrti minuti, pičlih šest minut pozneje pa so nadarjenemu 18-letnemu napadalcu pripisali še podajo ameriškemu soigralcu Brendnu Aaronsonu, ki je zadel za 2:0. V 62. minuti so gostitelji z zadetkom Andreasa Maxsoja znižali rezultat na 1:2, za kaj več pa je Brøndbyju zmanjkalo časa in moči.

Nogometaši Salzburga, za katere je 193 centimetrov visoki Radečan igral do 71. minute, ko ga je zamenjal Švicar Noah Okafor, so se na koncu veselili zmage z 2:1 in napredovanja s skupnim izidom 4:2. Že prvo tekmo so namreč pred svojimi navijači prav tako dobili z 2:1.

Benjamin Šeško (levo) je potrdil veliko nadarjenost. FOTO: Claus Bech/AFP
Benjamin Šeško (levo) je potrdil veliko nadarjenost. FOTO: Claus Bech/AFP


V skupinski del lige prvakov so se nocoj – ob Šahtarju iz Donjecka, ki je doma proti Monacu po podaljšku iztržil neodločen izid 2:2 (Marlos 74., Aguilar 114. ag.; Ben Yedder 18., 39.) za skupno zmago s 3:2 – uvrstili tudi igralci Sheriffa iz Tiraspola (Lovra Bizjaka ni bilo v kadru). V povratnem dvoboju so se Moldavci z nogometaši zagrebškega Dinama na Maksimiru razšli brez zadetkov. Prvo tekmo so doma odločili v svojo korist s 3:0.

Žreb skupinskega dela lige prvakov bo jutri ob 18. uri, za evropsko in konferenčno ligo pa v petek ob 12.00 oziroma ob 13.30.

Komentarji: