Lewandowski podaril remi Mehičanom

Tretji dan na SP se je začel z zmago Savdske Arabije nad Argentino z 2:1. brez golov med Dansko in Tunizijo ter Poljsko in Mehiko. Odlična Francija.
Fotografija: Poljski zvezdnik kar ni mogel verjeti, kaj se mu je zgodilo ob prvem nastopu na letošnjem mundialu. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Poljski zvezdnik kar ni mogel verjeti, kaj se mu je zgodilo ob prvem nastopu na letošnjem mundialu. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Tretji tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu v nogometu prinaša štiri nove privlačne tekme, vse do 2. decembra bomo namreč spremljali po štiri tekme dnevno. Igrali bodo v standardnih terminih 11.00, 14.00, 17.00 in 20.00 – vse seveda po slovenskem času.

Lionel Messi se bo z rojaki moral reševati na tekmah z Mehiko in Poljsko. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Lionel Messi se bo z rojaki moral reševati na tekmah z Mehiko in Poljsko. FOTO: Dylan Martinez/Reuters

Že za uvod je prišlo do največjega presenečenja letošnjega turnirja: Argentina je po vodstvu z 1:0, z enajstih metrov je v 10. minuti zadel kapetan Lionel Messi, v drugem polčasu prejela dva zadetka in izgubila proti Savdski Arabiji. Slovenski sodniki na čelu s Slavkom Vinčićem gavčem v prvih 45 minutah zaradi prepovedanih položajev niso priznali kar treh golov, Savdijci pa so nato zablesteli z izvrstnima zadetkoma Saleha Alshehrija v 48. in Salema Aldawsarija v 53. minuti.

image_alt
V Dohi konec šale: Vinčić dobro pozna Arabce, Messija še ne

Danci v končnici oškodovani

Danska in tunizijska nogometna reprezentanca pa sta v Al Rajanu v 1. kolu skupine D igrali 0:0. Tunizijci so bili ob enakovredni igri v prvem polčasu konkretnejši, vendar brez učinkovitega zaključka, medtem ko Dancem niti po šestih kotih ni uspelo resno ogroziti tunizijskih vrat.

V drugem torkovem dvoboju ni bilo golov. FOTO: Adrian Dennis/AFP
V drugem torkovem dvoboju ni bilo golov. FOTO: Adrian Dennis/AFP

V drugem polčasu je bila terenska pobuda na strani Dancev, ki so enkrat zadeli tudi vratnico, vendar jim do zmagovitega zadetka ni uspelo priti. Oškodovani pa so bili v 3. minuti podaljška za enajstmetrovko po tekmečevem igranju z roko, toda sodnik Cesar Arturo Ramos (Meh) po pregledu VAR tega ni kaznoval. 

Poljski zvezdnik zgrešil z 11 metrov

Mehiška in poljska nogometna reprezentanca sta uvodni obračun na svetovnem prvenstvu v Katarju končali z neodločenim izidom 0:0 v Dohi. 

V prvem polčasu je terensko prevladovala Mehika, a ni bila posebej nevarna, v drugem pa je Poljska zapravila najstrožjo kazen, strel udarnega zvezdnika Roberta Lewandowskega je ubranil Guillermo Ochoa.

Zanesljivi svetovni prvaki

Francoska nogometna reprezentanca, ki na svetovnem prvenstvu v Katarju brani naslov prvaka, je v Al Vakri v svojem uvodnem obračunu premagala Avstralijo s 4:1 (2:1).

Dvoboj Francije in Avstralije so uspešneje začeli Avstrilci, ki so povedli v deveti minuti z golom Craiga Goodwina, Adrien Rabiot in Olivier Giroud pa sta v 27. in 32. minuti poskrbela za zasuk.

V drugem delu so Francozi le še oplemenitili zmago po golih Kyliana Mbappeja v 68. in Girouda v 71. minuti. Slednji je z 51 goli na vrhu lestvice strelcev francoske reprezentance skupaj s Thierryjem Henryjem.

Dvakratni strelec Olivier Giroud (desno Ousmane Dembele je za Francijo zabil že 51 golov. FOTO: Jewel Samad/AFP
Dvakratni strelec Olivier Giroud (desno Ousmane Dembele je za Francijo zabil že 51 golov. FOTO: Jewel Samad/AFP

Preberite še:

Komentarji: