Zakaj se nogometaši Mehike počutijo kot doma tudi v Katarju

Izbrano vrsto Mehike bo v Dohi podpiralo med 50.000 in 90.000 navijačev, kar je v resnici zavidljiva številka.
Fotografija: Mehiški navijači med tekmo med Mehiko in Poljsko. FOTO: Alfredo Estrella/AFP
Odpri galerijo
Mehiški navijači med tekmo med Mehiko in Poljsko. FOTO: Alfredo Estrella/AFP

Nogometna reprezentanca Mehike je v svoji prvi tekmi na letošnjem mundialu v Katarju iztržila pomembno točko s Poljsko (0:0). Med junaki uspešnega štarta je bil tudi vratar Guillermo Ochoa, ki je ubranil kazenski strel Robertu Lewandowskemu. Veteran svetovnih prvenstev Ochoa je izpostavil razlog za fanatično bojevitost ekipe iz Srednje Amerike, ki se je začela že med petjem nacionalne himne.

V Katar naj bi jih romalo tudi 90.000

»Hvala našim navijačem. Vem, čemu se morajo odreči, da nas lahko podpirajo tako daleč na drugem koncu sveta, Počutili smo se kot dom. Tudi zanje smo želeli osvojiti vse tri točke, toda žal se nam ni izšlo,« je zatrdil Ochoa. Mehičani tradicionalno sodijo med najboljše navijače na tovrstnih turnirjih.

Mehiški nogometaši po tekmah nimajo izbire, lahko le prisluhnejo fantastičnim podpornikom. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Mehiški nogometaši po tekmah nimajo izbire, lahko le prisluhnejo fantastičnim podpornikom. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Kot je razkril Jose Guillermo Ordorica Robles, mehiški veleposlanik v Katarju, bo izbrano vrsto Mehike v Dohi podpiralo med 50.000 in 90.000 navijačev, kar je v resnici zavidljiva številka. Mehičani bodo igrali naslednjo tekmo v soboto (20.00), ko bo njihov tekmec ranjena Argentina.

Preberite še:

Komentarji: