Španci so si komaj rešili kožo, Francozi niso strli ameriškega odpora (VIDEO)

Evropske podprvake je v 78. minuti rešil Kylian Mbappe, ki je v dvoboju z ZDA izenačil na 1:1.
Fotografija: Kylian Mbappe je preprečil francoski poraz. Foto Jeff Pachoud/AFP
Odpri galerijo
Kylian Mbappe je preprečil francoski poraz. Foto Jeff Pachoud/AFP

Lyon – Potem ko so evropski nogometni podprvaki Francozi v dveh pripravljalnih dvobojih pred skorajšnjim začetkom svetovnega prvenstva v Rusiji brez težav odpravili tako Irce (2:0) kot Italijane (3:1), sinoči pred domačimi navijači v Lyonu niso znali streti odpora čvrstih Američanov, s katerimi so se razšli s prijateljskih 1:1.


En strel, en zadetek


»Galski petelini« v prvem polčasu niso znali unovčiti popolne premoči, ki jo najbolj nazorno dokazuje kar 73-odstotna posest žoge. Ko se je že zdelo, da se bosta izbrani vrsti na glavni odmor odpravili poravnani in z nedotaknjenima mrežama, je v 44. minuti Američane s prvim in v tem delu edinim strelom v okvir vrat v vodstvo popeljal napadalec Julian Green, ki je tri dni prej dopolnil 23 let.


Izenačil najstniški zvezdnik


V drugem polčasu je trener Didier Deschamps povsem prevetril enajsterico, obrestovalo pa se mu je, da je v igri skoraj do konca zadržal najstniškega zvezdnika PSG Kyliana Mbappeja, ki se mu je zahvalil z izenačujočim zadetkom v 78 . minuti po podaji Benjamina Pavarda, ki je na igrišče vskočil zgolj štiri minute prej.


Neporaženi že 20 tekem


Španci pa so niz neporaženosti raztegnili že na 20 tekem, v tem času so štirinajstkrat zmagali in vpisali šest neodločenih izidov. Sinoči so bili v Krasnodarju z 1:0 boljši še od Tunizije, a so se morali za uspeh močno potruditi, saj so le dvakrat sprožili v tekmečev okvir vrat, obakrat v drugem polčasu, zadeli pa šele v 84. minuti.


Srbi so se znesli nad Bolivijo


Podajo Diega Coste je izkoristil rezervist Iago Aspas, ki je dobil priložnost za dokazovanje zgolj osem minut prej kot zamenjava za Jordija Albo. Izidi drugih prijateljskih tekem – Danska : Mehika 2:0, Švedska : Peru 0:0, Srbija : Bolivija 5:1, Finska : Belorusija 2:0, Estonija : Maroko 1:3, Madžarska : Avstralija 1:2 in Latvija : Azerbajdžan 1:3.
 

Komentarji: