Sturm neusmiljeno kaznoval napake Sobočanov

Nogometaši murskosoboške Mure so odlično začeli prvo tekmo play-offa evropske lige, a je Sturm nato uprizoril preobrat za končnih 1:3 v Fazaneriji.
Fotografija: Tekmo je zaznamovala tudi odločitev angleškega sodnika Michaela Oliverja. FOTO: Mp Produkcija/pigac.si
Odpri galerijo
Tekmo je zaznamovala tudi odločitev angleškega sodnika Michaela Oliverja. FOTO: Mp Produkcija/pigac.si

Muraši si lepšega začetka prve od dveh odločilnih tekem za uvrstitev v skupinski del evropske lige ne bi mogli zamisliti, saj je Žiga Škoflek, ki je malce presenetljivo začel dvoboj v prvi postavi, po podaji Tomija Horvata z mojstrskim strelom z okoli 20 metrov pod prečko zatresel mrežo Sturma že v tretji minuti.

Soboški črno-beli večjih težav s tekmeci v prvih 15 minutah niso imeli, čeprav se je tudi njihova mreža enkrat zatresla, ko je v 14. minuti z očitnim odrivanjem do položaja za strel z glavo prišel Jakob Jantscher in matiral Matka Obradovića. Glavni sodnik Michael Oliver, ki gola ni priznal, pa domačih gledalcev ni navdušil z odločitvijo štiri minute kasneje, ko je ob Alenu Kozarju v kazenskem prostoru padel prodirajoči Otar Kiteišvili, Oliver pa je neudoma pokazal na belo piko. Jantscherja je čakal nov obračun iz oči v oči z vratarjem Matkom Obradovićem, ki je »prebral« njegovo namero in za las zgrešil žogo, ki je končala v njegovi mreži za izenačenje.



Do konca polčasa so imeli pobudo gostje iz Gradca, ki pa so popoln preobrat uspeli uprizoriti šele po uri igre. Kiteišvili je po podaji Kelvina Yeboaha zadel za 2:1, Yeboah pa je že v enem naslednjih napadov zadel tudi sam za končnih 3:1, ko je prestregel slabo podajo Kousa proti osrčju obrambe in mirno zaključil pred Obradovićem.

Muraši so veliko bolje odigrali zaključek dvoboja, ko so nekajkrat resno zapretili vratom, ki jih je branil Jörg Siebenhandl. Amadej Maroša se je v 77. minuti znašel v matni situaciji pred gostujočimi vrati, ko ga je zaposlil Mitja Lotrič, a je Siebenhandl hitro stekel iz vrat, Maroša pa žoge ni uspel spraviti mimo 31-letnega Dunajčana. Ta se je ob poskusu Maroše nato še enkrat izkazal v sodnikovem podaljšku in ohranil lep kapital za svoje moštvo pred povratnim dvobojem.

Preberite še:

Komentarji: