Svetovni podprvaki so v Elcheju doživeli pravi polom

Nogometaši Španije pod vodstvom Luisa Enriqueja igrajo kot prerojeni, Hrvaško so premagali s kar 6:0. 
Fotografija: Tudi Luka Modrić je bil tokrat povsem neprepoznaven. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tudi Luka Modrić je bil tokrat povsem neprepoznaven. FOTO: AFP

Hrvaška nogometna evforija se po drugem mestu na svetovnem prvenstvu še ni polegla, a tokrat njihova reprezentanca ni bila na ravni iz Rusije, kjer je postala najprijetnejše presenečenje prvenstva. Na sredini igrišča so bili Hrvati povsem brez idej, Španija je letela na krilih Marca Asensia in končalo se je z velikih 6:0. 

Za Hrvate se je tekma že začela slabo, v 20. minuti se je poškodoval Šime Vrsaljko, zamenjal ga je Marko Rog, štiri minute kasneje pa je sledil prvi gol Španije, z glavo ga je pred gledalci v svojem domačem mestu dosegel Saul Niguez. Hrvaška ni imela pravega odgovora na odlično igro furije, z močnim strelom z 20 metrov je Lovreja Kaliniča za 2:0 premagal še Marco Asensio, ki je bil najboljši igralec na igrišču. 
 

Dobro gre tudi Bosni in Hercegovini


Prav Asensio je dve minuti kasneje zrežiral nov zadetek, spet je odlično meril z razdalje, žoga se je od prečke odbila v hrbet Kaliniča in v hrvaško mrežo, še pred koncem prvega polčasa je semafor kazal velikih 3:0. Tudi nadaljevanje za vatrene ni bilo nič boljše, v 49. minuti je po napaki Roga na 4:0 povišal Rodrigo Moreno, v 57. je bil Sergio Ramos po podaji iz kota povsem sam in z glavo kapetanu ni bilo težko zadeti, piko na i veliki zmagi varovancev Enriqueja je v 70. minuti postavil Isco. 

Dobro se je odrezala tudi Bosna in Hercegovina, ki je na Bilinem polju v Zenici kljub neprepričljivi predstavi premagala Avstrijo z 1:0 in ostaja na prvem mestu v svoji skupini, na dveh tekmah je dvakrat zmagala. 

Komentarji: