Triglav ostaja prvoligaš

Kranjski nogometaši so tudi v povratni kvalifikacijski tekmi odpravili Dravo, tokrat s 4:2.
Fotografija: Triglav se bo še eno sezono veselil med elito. Foto Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Triglav se bo še eno sezono veselil med elito. Foto Jure Eržen/Delo

Kranj – Nogometaši Triglava ostajajo slovenski prvoligaši. Že v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij so bili na gostovanju na Ptuju boljši od Drave z 2:1, v povratni pa so doseženo le še potrdili z novo zmago s 4:2 (2:2), ki pa ni bila samoumevna, saj so gostje v 34. minuti vodili že z 2:0 in se spogledovali z napredovanjem.


Poplatnik dvakrat v polno


Glavni junak je bil ponovno učinkoviti Matej Poplatnik, ki je prvič zadel tik pred odhodom na odmor za izenačenje na 2:2, drugič pa v 81. minuti, ko je postavil končni izid, obenem se je izkazal še s podajo. Pri Dravi je izstopal Jaka Bizjak, ki je v prvem polčasu, v razmaku petih minut, dvakrat zatresel domačo mrežo.


Zec podal pred odhodom k Benfici


Za Kranjčane sta zadela še Rok Elsner v prvem in Luka Majcen v začetku drugega polčasa, medtem ko je eno asistenco v poslovilnem dvoboju prispeval tudi David Zec, ki ga čaka sanjski prestop k veliki Benfici. Da je bila zmaga gostiteljev zaslužena, potrjuje tudi statistika: 53-odstotna posest žoge, razmerje v priložnostih 13:8, strelih v okvir vrat 6:4 in kotih 7:4.

Komentarji: