Slovensko prvenstvo ima novega vodilnega, to je Tabor Sežana

Sežana z 2:1 ugnala Olimpijo. Tako kot včeraj v Celju in Mariboru se je tudi tekma med Bravom in Aluminijem končala z delitvijo točk. Danes še Domžale vs. Mura.
Fotografija: Portugalec Aldair je dvakrat matiral ljubljanskega vratarja Žigo Freliha. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Portugalec Aldair je dvakrat matiral ljubljanskega vratarja Žigo Freliha. FOTO: Blaž Samec

V Domžalah je gostovala do tega kroga vodilna ekipa prvenstva. V domačem taboru so menili, da tekme ne bi smelo biti zaradi okužb z novim koronavirusom v njihovih vrstah, na kar je pred tekmo opozoril športni direktor domačih Matej Oražem in okrcal NZS, da ni prisluhnila njihovi prošnji po preložitvi tekme, saj da niso sposobni zajeziti širitev okužb.

Kakšne posledice bo to pustilo, bo jasno v naslednjih dneh, je pa že jasno, da se je še četrta tekma tega kroga končala z 1:1, da je Mura po novem druga na lestvici ter da je vendarle prekinila niz dveh porazov (treh s pokalnim vred), čeprav je večino tekme igrala z igralcem manj.


Sežanci premagali Olimpijo


Tudi nogometaši ljubljanskega Brava in Aluminija so se v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0), nakar so igralca Taborja Sežane z 2:1 premagali Olimpijo.

Tekma med Mariborom in Koprom je bila ena od kar štirih, ki se je konec tedna končala z izidom 1:1. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Tekma med Mariborom in Koprom je bila ena od kar štirih, ki se je konec tedna končala z izidom 1:1. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo


Izbranci Dejana Grabića so imeli priložnost točkovno izenačiti se z vodilnima Mariborom in Muro. Kazalo jim je dobro, saj so povedli, zadnjih 15 minut pa igrali z igralcem več. A te številčne prednosti niso znali unovčiti, tako da sta si ekipi razdelili plen in poskrbeli, da se je še tretja tekma tega kroga končala z 1:1. Pred tem je bilo 1:1 v Celju in Mariboru. Zadetka sta na Žaku dosegla Šego za domače in Prša za goste.



Obračun v Sežani pa je ponudil drugačen razplet. Tabor, ki je na domačem igrišču v tej sezoni stoodstoten, je namreč z goloma Djala Aldairja prišel do druge zmage zaporedoma in vsaj začasno tudi do vrha lestvice. Olimpija pa je prekinila niz treh tekem brez poraza, obenem pa na gostovanjih še vedno čaka na prvo slavje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: