Uefa določila kazni za incidente na tekmi v Mariboru

Evropska nogometna zveza je izrekla kazni za nešportne dogodke na povratni tekmi med Mariborom in Fenerbahčejem v Ljudskem vrtu.
Fotografija: Turški navijači v Mariboru. FOTO: Miloš Vujinović/Mediaspeed
Odpri galerijo
Turški navijači v Mariboru. FOTO: Miloš Vujinović/Mediaspeed

Evropska nogometna zveza je izrekla kazni za nešportne dogodke, ki so se pripetili na povratni tekmi kvalifikacij za konferenčno ligo med Mariborom in Fenerbahčejem v Ljudskem vrtu. Na tekmi je prišlo do navijaških izgredov, Uefa pa je s plačilom globe kaznovala tako Maribor kot Fenerbahče. Maribor so z denarno kaznijo v višini 40.000 evrov kaznovali zaradi metanja predmetov na igrišče ter »nezadostne omejitve gibanja gledalcev«.

Med 10.000 navijači tudi 800 gostov

Predstavniki gostujoče turške zasedbe pa bodo morali plačati 30.000 evrov zaradi metanja predmetov na igrišče, prižiganja bakel ter povzročitve škode in vdora njihovih navijačev na vzhodno tribuno Ljudskega vrta. Pri Fenerbahčeju so prejeli še prepoved potovanja njihovih navijačev na naslednjo gostujočo evropsko tekmo. Prav tako bodo morali pri Fenerbahčeju plačati škodo, ki so jo navijači povzročili na stadionu Ljudski vrt. Ob tem so pri Uefi Fenerbahčeju naročili, da morajo najkasneje v 30 dneh stopiti v stik s predstavniki NK Maribor ter se dogovoriti za poravnavo škode.

Navijače je miril tudi Dušan Tadić. FOTO: Miloš Vujinović/Mediaspeed
Navijače je miril tudi Dušan Tadić. FOTO: Miloš Vujinović/Mediaspeed

Na tekmi tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Mariboru med domačim klubom in Fenerbahčejem je prišlo do navijaških izgredov. Zaradi teh je policija izpraznila tribuno Ljudskega vrta s turškimi navijači. Policija je štirim razgrajačem izdala plačilne naloge, obravnavala pa je tudi dve kaznivi dejanji. Po podatkih policije je bilo med približno 10.000 navijači na stadionu tudi 800 gostujočih navijačev Ultras Fenerbahce in 500 navijačev Viol. Med njimi je po poročanju slovenskih medijev v 65. minuti prišlo do incidenta, ki je povzročil daljšo prekinitev tekme.

V zadnje sito kvalifikacij je napredoval Fenerbahče

Mariborski navijači, domnevno člani navijaške skupine Viole, so se pretihotapili do tribune gorečih turških navijačev in odtujili zastavo, ti pa so se jezno odzvali z vdorom na igrišče ter se povzpeli na vzhodno tribuno, kjer so bile nastanjene družine. Gostujoči navijači so želeli obračunati z Mariborčani, a jih je nato ustavila policija. Fenerbahče je sicer zanesljivo premagal Maribor. V Ljudskem vrtu je bilo 3:0, na koncu pa je zasedba iz Istanbula slavila s skupnim izidom 6:1.

Preberite še:

Komentarji: