Oblak in soigralci strli Liverpool, Haaland pa Neymarja

Po prvih tekmah v prednosti Atletico Madrid in Borussia Dortmund, revanši v Liverpoolu in Parizu 11. marca.
Fotografija: Takole je spravil v dobro voljo navzoče v Madridu strelec gola za Atletico Saul Niguez. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Takole je spravil v dobro voljo navzoče v Madridu strelec gola za Atletico Saul Niguez. FOTO: AFP

Če gre soditi po prvem dejanju osmine finala lige prvakov, lahko pričakujemo eno najboljših sezon v Uefinem paradnem tekmovanju. Tekmi v Madridu in Dortmundu sta bili prežeti s čustvi in polni naboja, navijači so videli intenziven nogomet in štiri gole. Evropski prvak je tako rekoč brez izstreljenega naboja padel v primež Atletica, pri čemer Angležem ni pomagala niti visoka posest žoge (69 %). Zmagovalca je odločil Saul Niguez že v 4. minuti (1:0), Jan Oblak ni zbral niti ene obrambe! Tri gole so videli v Nemčiji (2:1), kjer je norveški čudežni deček Ervin Braut Haaland v svoji sedmi tekmi v ligi prvakov zabil 9. in 10. gol, Neymar pa je z golom za vmesnih 1:1 vendarle ohranil med živimi tudi PSG. Povratni tekmi v Liverpoolu in Parizu bosta 11. marca.

Jan Oblak prvič v karieri meri moči z evropskim prvakom Liverpoolom. FOTO: Reuters
Jan Oblak prvič v karieri meri moči z evropskim prvakom Liverpoolom. FOTO: Reuters


Prvi gol večera so videli v Madridu. Po eni od odbitih žog je premagal vratarja Alissona Atleticov krilni napadalec Saul Niguez in tako spravil v delirij navzoče na štadionu Metropolitano; izjema je bilo dobrih 3000 navijačev Liverpoola. Tudi sicer je bil Atletico veliko nevarnejši tekmev prvega polčasa. Liverpool je resda ves čas iskal poti do vrat Jana Oblaka, toda zaman, v celotnem prvem polčasu ni sprožil na vrata Škofjeločana niti enega strela! Zaman tudi statistika prvih 45 minut v prid gostov: posest žoge v %: 29:71; streli: 4:3; na vrata: 2:0; koti: 2:3; prekrški: 4:5; podaje: 134:389. Še več, Atletico bi kaj lahko vodil še izdatneje, če bi bil Morata v 20. in 26. bolj zbran. Najlepšo priložnost  za goste je zapravil Mohamed Salah (36.).


Haaland zablestel tudi v derbiju s PSG


Tudi na drugi tekmi večera je zanimivo. Parižane in Dortmundčane krasi ofenzivna igra, zato navijači upravičeno pričakujejo odprt nogomet najvišje ravni tudi na njuni medsebojni tekmi v Nemčiji. Borussia je krenila nad goste z navezo Hazard-Haaland-Sancho (3-4-3), favorizirani PSG pa igra v postavitvi 4-3-3 (Neymar-Mbappe-Di Maria), tako da ima Thomas Tuchel, nekdanji trener Borussie, danes pa Parižanov, na klopi več alternativ (Cavani, Icardi, Sarabia).

Navijači v Dortmundu so vnovič pričarali izjemno nogometno vzdušje in spektakularno kuliso. FOTO: AFP
Navijači v Dortmundu so vnovič pričarali izjemno nogometno vzdušje in spektakularno kuliso. FOTO: AFP


Tudi drugemu favoritu večera v prvem polčasu ni šlo po načrtu. Mreži na akustičnem štadionu v Dortmundu sta resda mirovali, toda statistika je bila "na strani" Borussie: posest žoge v %: 45:55; streli: 7:2; na vrata: 1:0; koti: 1:1; prekrški: 8:3; podaje: 271:346. Najbližje golu so bili Neymar, Sancho in Haaland. Slednji je izkoristil eno od priložnosti v drugem polčasu. Norveški čudežni deček je v svoji sedmi tekmi v ligi prvakov zabil že deveti gol, potem ko je z neposredne bližine matiral pariškega vratarja Keylorja Navasa. Nedolgo zatem so naposled odgovorili tudi Parižani, ko je po bliskovitem prodoru Kyliana Mbappeja zabil gol z bližine Neymar. Toda le minuto pozneje se je vnovič "oglasil" Ervin Braut Haaland, ki je zabil še drugi gol po podaji Američana Reyne. Neverjetno, pri 19 letih je zbral Norvežan že 10 golov v ligi prvakov!


Začetne enajsterice vseh klubov:



Preberite še:

Komentarji: