Veselje v soseščini

Nogometaši zagrebškega Dinama in Salzburga prepričljivo prek svojih ovir v osmino finala, Verbič s kijevskimi soigralci izločil Grke.
Fotografija: Salzburg's team celebrates after the UEFA Europa League round of 32 second leg football match between RB Salzburg and Club Brugge in Salzburg on February 21, 2019. (Photo by KRUGFOTO / APA / AFP) / Austria OUT Foto Krugfoto Afp
Odpri galerijo
Salzburg's team celebrates after the UEFA Europa League round of 32 second leg football match between RB Salzburg and Club Brugge in Salzburg on February 21, 2019. (Photo by KRUGFOTO / APA / AFP) / Austria OUT Foto Krugfoto Afp

Tako v Zagrebu kot v Salzburgu je na ta četrtkov februarski večer zelo veselo. Privrženci Dinama, ki se jih je na štadionu Maksimir zbralo 30.000, so še dolgo slavili uvrstitev svojih junakov v osmino finala evropske lige, potem ko so ti premagali češke tekmece iz Plzna s 3:0 (Oršić, Dilaver, Petković). Pri domačem moštvu tokrat ni bilo v postavi slovenskega nogometaša Petra Stojanovića, ki je bil kaznovan na prvi tekmi, na kateri so bili boljši Čehi z 2:1.

Tudi Salzburg je bil pred revanšo v zaostanku z 1:2 po porazu v Brüggu, a je tokrat Belgijce pred 25.000 gledalci doma potolkel s 4:0 (Daka 2, Schlager, Dabbur). Bolj napeto je bilo v St. Peterburgu, kjer je domači Zenit z izidom 3:1 izničil Fenerbahčejevo prednost z uvodne tekme (1:0).

Handanovićev Inter je bil v domačem Milanu za razred boljši od Rapida (4:0; Vecino, Ranocchia, Perišić, Politano), potem ko je že na Dunaju zmagal z 1:0, kijevski Dinamo pa je z Benjaminom Verbičem izločil Olympiakos iz Pireja. Tokrat je zadostoval en gol za končnih 1:0 (Sol), v uvodni tekmi ni bilo zmagovalca (2:2). Presenetljiv je bil podvig Krasnodarja v Leverkusnu za napredovanje z izidom 1:1, potem ko je bilo v Rusiji na prvi tekmi 0:0.

Komentarji: