Vijolični po soboški klofuti znova zmagovito (VIDEO)

Nogometaši Maribora so bili v Ljudskem vrtu z 2:1 boljši od čvrstega Aluminija.
Fotografija: Amir Dervišević je devetim podajam v sezoni dodal tretji gol. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Amir Dervišević je devetim podajam v sezoni dodal tretji gol. FOTO: Tadej Regent/Delo

Maribor – Vodilni slovenski nogometni prvoligaš Maribor se je na soboško zaušnico iz prejšnjega kola (1:4) odzval zmagovito. V desetem kolu je namreč pred 3500 gledalci v Ljudskem vrtu z 2:1 odpravil zasedbo Aluminija, ki jo je odnesla precej bolje kot v zadnjem medsebojnem obračunu, ko so jo varovanci Darka Milaniča ugnali s 5:2.


Vodstvo že po treh minutah


Tribune so prvič eksplodirale že v tretji minuti. Igralec meseca septembra v PLTS Dino Hotić je lepo podal, Jan Mlakar pa se je odlično odzval in se s pravočasnim vtekanjem znašel pred vratarjem Luko Janžekovičem, ga preigral in se s sedmim golom v sezoni zavihtel na vrh lestvice strelskih kraljev – tam je zdaj skupaj s Hotićem in Murinim napadalcem Rokom Sirkom.


Kidrič tretjič zapored


V nadaljevanju so imeli Kidričani večjo posest žoge, gostitelji pa več priložnosti, vendar se rezultat ni spremenil. So pa zato tribune Ljudskega vrta obnemele v 62. minuti, ko je prišla kazen za zapravljene priložnosti. Aluminij je napadel z desne strani, Nemanja Jakšić je poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je glavo lepo nastavil 23-letni Rok Kidrič in se med strelce vpisal že v tretjem zaporednem obračunu.

Jan Mlakar je zadel že v tretji minuti. FOTO: Tadej Regent/Delo
Jan Mlakar je zadel že v tretji minuti. FOTO: Tadej Regent/Delo


Dervišević tokrat strelec


Vendar pa so se domači odzvali silovito, potrebovali so pičlih pet minut, da so se ponovno dokopali do vodstva. Najboljši asistent lige (z devetimi podajami) in reprezentant Amir Dervišević se tokrat s prostega strela ni odločil za podajo, temveč za neposreden udarec, ki je presenetil tudi čuvaja mreže in tik ob desni vratnici našel tarčo. Zmaga je torej ostala doma.


Maribor : Aluminij 2:1 (1:0)


Štadion Ljudski vrt, gledalcev 3500, sodnik Žganec (Ljubljana).

Strelci: 1:0 - Mlakar (3.), 1:1 - Kidrič (62.), 2:1 - Dervišević (67.).

Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Pihler, Hotić, Vršič (od 71. Tavares), Mlakar (od 75. Mešanović), Zahović (od 88. Vrhovec).

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Grgić, Krajnc, Muminović, Petrovič, Tahiraj, Rogina (od 72. Marinšek), Horvat (od 83. Leko), Kidrič (od 88. Trdina).

Preberite še:

Komentarji: