Vijolični pomladni del odprli z mukoma priborjeno točko proti Muri

Nogometaši Maribora in Mure so se pred več kot 10.000 gledalci v Ljudskem vrtu razšli z 1:1. Gostje dvakrat oškodovani?
Fotografija: Matko Obradović je nekajkrat odlično posredoval. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Matko Obradović je nekajkrat odlično posredoval. FOTO: Tadej Regent/Delo

Maribor – Več kot 10.000 gledalcev si je na tribunah Ljudskega vrta ogledalo derbi prvega spomladanskega kola slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja, vodilni Maribor in Mura pa sta se v spektakularnem vzdušju in po zelo gledljivi in kakovostni tekmi, polni priložnosti, razšla brez zmagovalca, z rezultatom 1:1.


Brez šesterice standardnih


Domači trener Darko Milanič je imel ogromno težav s sestavo moštva, saj so zaradi poškodb ali kartonov manjkali Jan Mlakar, Gregor Bajde, Blaž Vrhovec, Marko Šuler, Martin Milec in Luka Zahović. Zato sta se prvič med osemnajsterico znašla mladinca Aljoša Matko in Nino Žugelj, ki je v zadnje četrt ure tudi dobil priložnost za dokazovanje.


Kolmanič namesto Vilerja


V 18. minuti je na tribunah zagrmelo, saj se je najprej s strelom z glavo v priložnosti znašel Saša Ivković, Matko Obradović je žogo ukrotil, odbitka pa Felipe Santos ni znal pospraviti v mrežo. V 35. minuti nov glavobol za Milaniča, saj je obležal še Mitja Viler, ki je moral predčasno v slačilnico, zamenjal ga je komaj 18-letni Žan Kolmanič.


Prvenec Maroše


Prav ta je tik pred odhodom na odmor odlično zaposlil Dina Hotića, a je bil ob njegovem poskusu Obradović na pravem mestu. Drugi polčas so podjetneje začeli Sobočani, kar se jim je obrestovalo v 52. minuti. Akcijo za vodstvo je začel Luka Šušnjara, njegov poskus je Kenan Pirić odbil, Rok Sirk je nato zatresel prečko, po odbitku pa je bil najspretnejši Amadej Maroša, ki se je razveselil svojega prvega zadetka v sezoni.

Marcos Tavares je Mariboru zagotovil točko. FOTO: Tadej Regent/Delo
Marcos Tavares je Mariboru zagotovil točko. FOTO: Tadej Regent/Delo


Tavares izenačil


Vendar pa Mura ni bila dolgo v vodstvo. Le deset minut. Za hitro izenačenje je poskrbel vijolični mat v treh potezah: Amir Dervišević je podal s prostega strela, Aleks Pihler je žogo preusmeril na drugo stran, kjer se je dobro znašel kapetan in strelski rekorder Marcos Tavares, ki je bil vendarle uspešnejši od nasprotnikovega čuvaja mreže.


Dve sporni sodniški odločitvi


Njegov zadetek, sedmi v sezoni in 147. doslej v slovenskem prvoligaškem tekmovanju, bo še nekaj časa buril duhove zaradi očitnega, toda nedosojenega prepovedanega položaja. Sodnik Nejc Kajtazović se je nato za novo sporno potezo odločil, ko udarca Denisa Klinarja po stopalu rezervista Žana Karničnika ni ocenil za najstrožjo kazen. Izid se nato ni več spremenil.


Štirje goli v prvih sedmih minutah


V Celju so gledalci videli točo golov, vseh sedem do 54. minute. Gostje iz Nove Gorice so že v četrti minuti vodili z 2:0, po dobre pol minute je strelske vaje začel povratnik med vrtnice Etien Velikonja. Domača zasedba je izenačila že do sedme minute, v zaključku prvega polčasa pa še dvakrat zatresla tekmečevo mrežo. Enkrat tudi Rudi Požeg Vancaš, ki je zdaj z enajstimi goli vodilni na lestvici strelcev. Goričani so dvoboj končali z igralcem manj, v 77. minuti je moral z drugim rumenim kartonom predčasno pod prho Žiga Lipušček.

Preberite še:

Komentarji: