Za finale Wembley polovično zaseden, Puskas danes nabito poln

Britanske oblasti so prižgale zeleno luč za večji obisk navijačev, tudi finala Wimbledona pred polnimi tribunami.
Fotografija: Wembley bo v finalu polovično in ne več četrtinsko zaseden. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters
Odpri galerijo
Wembley bo v finalu polovično in ne več četrtinsko zaseden. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters

Polfinalno in finalno tekmo evropskega prvenstva v nogometu si bo na stadionu Wembley v Londonu lahko ogledalo 40.000 navijačev, so sporočile britanske oblasti. Vlada je namreč potrdila načrte za 20 pilotnih dogodkov, ki se bodo lahko odvili s prisotnostjo gledalcev, med njimi sta tudi EP v nogometu in teniški turnir v Wimbledonu.

Končna sproščanja koronskih ukrepov so bila z 21. junija premaknjena za štiri tedne na 19. julij, ker se je v Veliki Britaniji znova povečalo število ljudi, ki je zbolelo z novim koronavirusom. To naj bi bila posledica porasta takoimenovane različice delta.
Vseeno pa je že zdaj jasno, da bo ženski finale v Wimbledonu 10. julija in moški dan pozneje lahko potekal pred polnimi tribunami osrednjega štadiona. Najprestižnejši teniški turnir se bo sicer pričel 28. junija.

Nogometna tekma osmine finala 29. junija ter julijska polfinale in finale na Wembleyju pa bodo lahko odigrani pred polovično zasedenostjo stadiona, kar pomeni približno 40.000 navijačev. Wembley bo tako gostil največjo britansko množico ljudi po več kot 15 mesecih.

Tekme angleške reprezentance v skupinskem delu so že bile vključene v raziskovalni program vlade in bodo še naprej odigrane pred 22.500 gledalci, kar predstavlja 25-odstotno zasedenost nacionalnega štadiona. V času EP, ki poteka v 11 evropskih mestih, je sicer polno zaseden lahko zgolj štadion v Budimpešti. Današnji obračun Madžarske in Portugalske naj bi si tako na štadionu Ferenca Puskasa ogledalo kar 61.000 navijačev.

Komentarji: