Za Kyliana Mbappeja denarja in kupcev ni premalo

Francoski nogometni as ne bo šel na turnejo na Japonsko in Južno Korejo, ker se zanj bije bitka o prestopu. Arabski Al Hilal ponudil 300 milijonov evrov.
Fotografija: Kylian Mbappe in Paris St. Germain sta v sporu, ker napadalec ne želi podaljšati pogodbe, ki mu poteče po koncu nove sezone. FOTO: Tom Masson/AFP
Odpri galerijo
Kylian Mbappe in Paris St. Germain sta v sporu, ker napadalec ne želi podaljšati pogodbe, ki mu poteče po koncu nove sezone. FOTO: Tom Masson/AFP

Ker bo Paris St. Germain na pripravljalne tekme na Japonsko in v Južo Korejo odšel brez prvega zvezdnika Kyliana Mbappeja, se je v zakulisju vnelo. Za najboljšim francoskim nogometašem se leto dni pred iztekom pogodbe s francoskim velikanom praši kot za najboljšimi konji.

Znano je, da sta Mbappe in Real Madrid vsako leto blizu dogovora, toda Parižani ga ne dajo iz rok, razen ob rekordni odškodnini, ki pa je Madridčane ne bodo plačali, ker vedo, da je naslednje leto prost igralec. Kljub temu je v kombinacij nešteto različic, kaj, kako in kam z Mbappejem. Nenadoma je resen kupec postala tudi Barcelona, ki nima niti blagoslova Evropske zveze, zaradi finančnega fair-play. Predsednik Joan Laporta upa na pariške želje o čim večjem številu igralcev iz Barcelone, ki bi prišli v Pariz kot del dogovora o Mbappejevi selitvi v Katalonijo.

Iz Savdske Arabije je prišla še bolj nora ponudba, sprejemljiva za vse. Al Hilal je ponudil 300 milijonov evrov, ki bi omehčale tudi lastnika PSG katarskega šejka Nasserja Al Khelaifija, sicer največjega zaveznika predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina med predsedniki največjih klubov. Mbappe bi na Arabskem polotoku ostal le eno sezono, potem bi se preselil v Madrid. To je dobrih 100 milijonov € več, kot je PSG plačal Monacu. Real bi čez leto dni plačal nižjo odškodnino.

Preberite še:

Komentarji: