Za reški praznik polna vijolična mreža

Ob vrnitvi na legendarno Kantrido več kot 10.000 gledalcev pospremilo spektakularno predstavo Kekove Rijeke.
Fotografija: Kulisa je bila čudovita. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Kulisa je bila čudovita. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Reka – Mariborski nogometaši so s svojimi zvestimi navijači doživeli že marsikateri spektakel, denimo pod žarometi slovitih aren v Glasgowu, Londonu, Rimu, Dortmundu, a ta septembrski večer v hrvaški soseščini bo ostal zapisan kot prav poseben. Resda so proti domači Rijeki doživeli prepričljiv poraz s 4:0 (3:0; Puljić, Gorgon 11m, Čolak, Heber), a tekma je ohranjala zlasti ekshibicijski značaj, saj se je domače moštvo po treh letih in pol vrnilo na Kantrido. Legendarni štadion tik ob morju in visoko steno predstavlja posebnost v svetovnih razmerah in četudi reški nogometaši pod vodstvom slovenskega strokovnjaka Matjaža Keka uživajo izjemnih razmerah novega nogometnega centra Rujevica, navijači nenehno hrepenijo o vrnitvi na svoje kultno prizorišče.

Stisk rok trenerjev Darka Milaniča in Matjaža Keka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Stisk rok trenerjev Darka Milaniča in Matjaža Keka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 
Svoj delež pa je med razposajeno desettisočglavo množico prispevalo 500 privržencev mariborskega moštva, ki so ure do večernega začetka spektakla preživljali na bližnji plaži ob štadionu, uživali zadnje dni poletja v morju, ob stojnicah pa tudi domače navijače učili Predinove verze: »O, moj Maribor je tak fejst nor …« Sploh je večer mineval v prijateljskem ozračju domače bele barve in gostujoče vijolične. Sožitje med kluboma je kajpak vidno tudi zavoljo Mariborčana klopi Rijeke – v bogati zgodovini tega kluba je Kek prvi trener, pod čigar vodstvom so se tu veselili naslova državnih prvakov. A kot večni bojevnik tekmovalnega značaja do svojih rojakov tokrat na igrišču ni bil prizanesljiv. Zaploskal pa je navijačem Maribora, ko so mu ti večer pred 57. rojstnim dnem voščili s transparentom – Spoštovanje tuje in domače, veliko si ime za nogomet in navijače.

Kekovi aduti pa so igrali zavzeto, povezano in učinkovito. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Kekovi aduti pa so igrali zavzeto, povezano in učinkovito. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 
Kekovi aduti pa so igrali zavzeto, povezano in učinkovito. V slogu prazničnega večera, ki bo še dolgo ostal v spominu navzočim. Domačemu taboru in navijaški skupini Armada po vrnitvi na Kantrido vsaj tako za eno tekmo, Mariborčanom z Violami pa ob spoznanju, da odsotnosti Jasmina Handanovića, Marcosa Tavaresa, Luke Zahovića, Amirja Derviševića, Marka Šulerja ni tako lahko nadomestiti …

Sploh je večer mineval v prijateljskem ozračju domače bele barve in gostujoče vijolične. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Sploh je večer mineval v prijateljskem ozračju domače bele barve in gostujoče vijolične. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 

Komentarji: