Začenjajo tudi Jokić, Bijol, Mevlja in Vombergar

Prvi favorit za naslov ruskega prvaka ostaja peterburški Zenit.
Fotografija: Jaka Bijol (levo) je opozoril nase tudi v prejšnji sezoni lige prvakov, ko se je CSKA meril z madridskim Realom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Jaka Bijol (levo) je opozoril nase tudi v prejšnji sezoni lige prvakov, ko se je CSKA meril z madridskim Realom. FOTO: AFP

S sinočnjo tekmo med Arsenalom iz Tule in moskovskim Dinamom (1:1) se je začela nova sezona ruskega nogometnega prvenstva. V milijardo evrov vrednem tekmovanju bo iskalo svojo priložnost tudi pet slovenskih legionarjev. Miha Mevlja je formalno član Zenita, saj je končal polletno posojo v svojem nekdanjem klubu Rostovu na Donu. Jaka Bijol igra v majici moskovskega CSKA, največjo kolonijo pa tvorijo Slovenci v Ufi, člani katere so Bojan Jokić, Lovro Bizjak in Andres Vombergar.

Bojan Jokić je najbolj izkušeni slovenski legionar. FOTO: Reuters
Bojan Jokić je najbolj izkušeni slovenski legionar. FOTO: Reuters


Če bi 16 klubov v ruski premier ligi razvrstili po vrednostnih njihovih zasedb na Transfermarktu, bi »lestvica« pred začetkom nove sezona izgledala takole: Zenit 178 milijonov evrov, CSKA 137, Krasnodar 131, Lokomotiv 110, Spartak 96, Dinamo 51, Ahmat Grozni 40, Rostov 40, Rubin Kazan 35, Arsenal Tula 30, Ufa 25, Soči 24, Ural Jekaterinburg 24, Krilja Sovjetov Samara 20, Orenburg 14, Tambov 12.

Ufa bo v 1. kolu danes (15.30) gostovala v Jekaterinburgu, CSKA v nedeljo (15.30) v Samari, Zenit pa bo na isti dan (18.00) doma gostil novinca v ligi Tambov.

Preberite še:

Komentarji: