Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zagorje, odeto v rdečo barvo, sprejelo kolesarskega prvaka Rogliča

Na mestni ploščadi v Zagorju so kolesarskega zvezdnika Primoža Rogliča toplo sprejeli zasavski navijači.
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
M. H., Be. B., STA
15. 10. 2019 | 16:13
15. 10. 2019 | 19:05
4:07
Zagorje in pot to tega zasavskega kraja je bila danes odeta v rdečo barvo. Rdeča majica zmagovalca dirke po Španiji je bila namreč razlog za organizacijo sprejema, ki so ga danes s pričetkom ob 16.30 uri pripravili zasavski sorojaki in navijači našega kolesarskega zvezdnika Primoža Rogliča. S sprejemom so tako počastili njegove letošnje izjemne uspehe.

FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Šlo je že za drugi letošnji sprejem, ki so mu ga pripravili Zasavci, skupaj pa je to že četrti, saj je bil Roglič na dveh sprejemnih v Ljubljani. Na prvem so junija počastili njegovo 3. mesto na Giru, to pot pa je domov prinesel rdečo majico zmagovalca dirke po Španiji. Sprejem z bogatim glasbenim programom (Modrijani, Dejan Žujić, Neve M. Hafner, Pihalni orkestrer Svea in vrtec Zagorje) je povezovala Sanja Modrić.

FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Slovenski kolesarski as Primož Roglič je danes v domačem Zagorju doživel lep sprejem. Iz Strahovelj so ga do mestne ploščadi pospremili kolesarji in prijatelji, odeti v rdečo barvo, zbrana množica pa mu je pripravila špalir. Pod odrom so ga pričakali najmlajši Zagorjani iz tamkajšnjega vrtca. Kot se spodobi za priložnost, so se oblekli v rdeče in si nadeli čelade ter mu zapeli Kekčevo pesem. Sprejema pa niso izpustili niti smučarski skakalci iz kluba, kjer je Roglič začel športno pot, takrat skakalca.

FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


»Hvala vsem, da ste tukaj. Izkoristimo trenutek, ko sem doma, ko sem med vami,« je navijačem sporočil v rdečo majico oblečen Roglič, ki je po koncu sprejema dolgo časa podpisoval avtograme in se fotografiral.

Župan Zagorja Matjaž Švagan, ki je Rogliča označil za ponos Zagorja in Zagorske doline, pa je dejal: »Primož ve, kje se je rodil, kje je začel pot in kje dobi najboljšo energijo.«

Devetindvajsetletnik si je danes vzel čas za sprejem in se ni udeležil predstavitve trase dirke po Franciji 2020. »Veliko časa nisem imel, da bi si ogledal etape. Lora mi je v avtomobilu na poti sem prebrala etape. Težko bo,« je o tem povedal Roglič in dodal: »Želel bi si startati na najvišja mesta.«

FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Švagan pa mu je že zdaj namignil, da se drugo leto znova vidijo na mestni ploščadi: »To ni konec. Drugo leto je Tour. To je začetek njegovega vzpona. Meja pred in nad njim ni.«

Kaj ga čaka v naslednjih prostih tednih še ne ve, želi si izkoristiti čas z družino in prijatelje. Odgovoriti pa bo skušal tudi na 80 ali 100 nedogovorjenih sporočil, ki jih je dobil po zmagi na Vuelti. Nekoliko lažje mu bo po zaslugi Telekoma, ki mu je podaril nov telefon in dveletno naročnino.

Zagorje in Roglič so na sprejemu prvič slišali skladbo njegovega prijatelja Dejana Žujića z naslovom S tabo je Slovenija, ki bo kot kaže nova himna najboljšega slovenskega kolesarja.

FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Sicer pa je za Rogličem izjemno leto. V sezoni 2019 je vknjižil 13 zmag, od tega je le dve vknjižil na dirkah ekstra kategorije, vse ostale v svetovni seriji. Čeprav sezone še ni povsem konec - Roglič ne bo več dirkal -, jo bo končal na prvem mestu Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine