Vijolični iz Nove Gorice nasmejani do ušes, uspešni tudi Celjani

V nadaljevanju 11. kola 1. SNL so nogometaši Maribora brez težav dosegli peto zmago v sezoni. Zmagali tudi Celjani.
Fotografija: Mariborsko nogometaši so se razveselili prepričljivega uspeha. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Mariborsko nogometaši so se razveselili prepričljivega uspeha. FOTO: Instagram

V nadaljevanju 11. kola Prve lige Telemach so mariborski nogometaši prišli na svoj račun. V Novi Gorici so ugnali domače moštvo s 4:1 (3:0) in obdržali četrto mesto na lestvici. Celjani pa so z 2:1 (1:1) strli odpor Radomljanov.

Zmago je Celjanom v 85. pristreljal Vasilije Janjičić. Goste je v 28. minuti v vodstvo popeljal Samsondin Ouro, z avtogolom je v sodnikovem dodatku prvega polčasa na 1:1 izenačil Anel Zulić.

Mariborčani so še tretjič zapovrstjo gostovali in še tretjič zapovrstjo zmagali, hkrati pa že na 17. zaporedni tekmi proti Novogoričanom ostali nepremagani. Do novih točk spet niso prišli s posebej blestečo igro, a tako kot proti Radomljam v prejšnjem krogu (5:0) so bili zelo učinkoviti.

Vprašanje zmagovalca so rešili že v prvem delu, ko so po neprepričljivem začetku izkoristili vse tri večje priložnosti z goli Jana Repasa, Roka Baturine in Roka Kronavetra. Po znižanju Etiena Velikonje, ki je izkoristil enajstmetrovko, je zmago gostov z lepim golom v 88. minuti potrdil Žan Vipotnik.

Domžalčan Ivan Durdov je bil tragični junak prve tekme 11. kola, potem ko je proti Muri dosegel gol, nato pa je bil še izključen. Olimpijin adut Svit Sešlar je z Olimpijo proti Sežancem ulovil deseto zmago.  FOTO: Leon Vidic/Delo
Domžalčan Ivan Durdov je bil tragični junak prve tekme 11. kola, potem ko je proti Muri dosegel gol, nato pa je bil še izključen. Olimpijin adut Svit Sešlar je z Olimpijo proti Sežancem ulovil deseto zmago.  FOTO: Leon Vidic/Delo

Točka ni dovolj, bodo po uvodni tekmi kola v Domžalah ugotavljali v taboru Mure, a se bodo z njo morali sprijazniti. Do nje so prišli v sodnikovem dodatku v 94. minuti, ko je Mirlind Daku zadel z glavo. Toda napadalec s Kosova je imel v nogah tri točke, saj v 63. minuti zgrešil enajstmetrovko. Domači vratar Ajdin Mulalić je bil uspešnejši. Kljub spodrsljaju in za tolažbo je Daku z golom za izenačenje zavzel vrh lestvice strelcev (7).

Domžalčani so prek Mateja Podlogarja prvi zabili gol v 29. minuti, izenačil je po strelu z glavo Tio Cipot. Po zapravljeni 11-m je domači napadalec Ivan Durdov v 76. minuti dosegel že svoj šesti gol v sezoni, a v 86. minuti Sobočanom omogočil lov za izenačenjem z igralcem več. Zardi namernega udarca si je prislužil izključitev.

Domžalski vratar Ajdin Mulalić je ubranil kazenski strel najboljšemu strelcu lige Mirlindu Dakuju. FOTO: Tadej Regent/Delo
Domžalski vratar Ajdin Mulalić je ubranil kazenski strel najboljšemu strelcu lige Mirlindu Dakuju. FOTO: Tadej Regent/Delo

Obračun prve in zadnje ekipe z lestvice se je končal s pričakovano zmago Ljubljančanov. Toda Kraševci, ki so pogrešali kaznovana Denisa Kouaa in Elvisa Letaja, so predvsem v prvem polčasu zapravili številne priložnosti, ki bi lahko pomenile drugačen razplet, a je Rui Pedro z dvema zadetkoma stvari vendarle uresničil napovedi o domači zmagi.

Tabor se v Stožicah dejansko ni zgolj branil, že do 17. minute se je kar dvakrat zatresel okvir vrat gostiteljev, ustvaril si je več lepih akcij, toda ko je Portugalec v svojem učinkovitem večeru sredi drugega polčasa zabil še svoj in obenem Olimpijin gol št. 2, je bilo upov za goste konec. Zmaji so rutinirano obvladovali dogajanje na igrišču do konca in tako prepričljivo z novim plenom utrdili svoje mesto na vrhu prvenstvene razpredelnice.

Nogometaši Kopra lahko po novi zmagi umirjeno pričakujejo sobotni derbi v Mariboru. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Kopra lahko po novi zmagi umirjeno pričakujejo sobotni derbi v Mariboru. FOTO: Leon Vidic/Delo

Koprčani so v tekmi proti Bravu prišli do sedme zmage v tej ligaški sezoni, čeprav predvsem v prvi polovici prvega polčasa nikakor niso bili pravi in je igral le Bravo. Toda po prekinitvi ob koncu prvega polčasa in po boljšem drugem delu so prišli do želenih zadetkov za nove tri točke. Bravo, ki je dvakrat zatresel okvir vrat, po že sedmem porazu ostaja sedmi.

Koprčani bodo v 12. kolu v soboto gostovali v Mariboru, Bravo pa bo dan pozneje v mestnem derbiju gostil Olimpijo.

Sobota:

Domžale : Mura 2:2 (Podlogar 29., Durdov 76.; T. Cipot 32., Daku 9.; rdeči karton: Durdov 86.)

Olimpija : CB24 Tabor 2:0 (Rui Pedro 37., 67.)

Koper : Bravo 2:0 (Benedičič 38., Kotnik 70.)

Nedelja:

Gorica : Maribor 1:4 (Velikonja 69./11-m; Repas 27., Baturina 37., Kronaveter 41., Vipotnik 88.)

Celje : Kalcer Radomlje 2:1 (Zulić avt. 45., Janjičić 85.; Ouro 28.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: