Že desetletje neuspešen lov na zaklad

Najboljšega nogometaša na svetu Lionela Messia je predsednik Reala Florenitno Perez želel plačati z denarjem namenjenim za obnovo štadiona Santiago Bernabeu.
Fotografija: Lionel Messi je bil letos poleti najbližje odhodu iz Barcelone,  prihodnje leto bi naj res odšel. Najverjetneje k Pepu Guardoli v Manchester City. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Lionel Messi je bil letos poleti najbližje odhodu iz Barcelone,  prihodnje leto bi naj res odšel. Najverjetneje k Pepu Guardoli v Manchester City. FOTO: Albert Gea/Reuters

Lionel Messi je bil želja vseh največjih nogometnih klubov in še je. Toda Argentinec je bil vse doslej dosleden in se je zavezal Barceloni.

Koliko časa še, se je izpostavilo vprašanje to poletje, ko je tudi pri Barceloni zavladala kriza rezultatov in odnosov znotraj kluba. Razprtije na igrišču in v pisarnah so Messija že peljala proti izhodnim vratom, nazadnje »ulica« ni dopustila, da bi njihov idol odšel.

Toda v preteklosti so že bili poskusi, da bi Messija »ukradli«. Podrobnosti je iz dosjeja »Football Leaks« v svoji knjigi razkrival Italijanski novinar Gianluca Di Marzio, ki je izdal knjigo »Grant Hotel Calciomercato«.

Florentino Perez je Barceloni ponudil 250 milijonov evrov za najboljšeganogometaša na svetu. FOTO: Reuters
Florentino Perez je Barceloni ponudil 250 milijonov evrov za najboljšeganogometaša na svetu. FOTO: Reuters


Prvi resnejši poizkus je izvedel Realov predsednik Florentino Perez leta 2013, ki je Barceloni ponudil 250 milijonov evrov. Zanimivo, ta denar je bil izvorno namenjen obnovi štadiona Santiago Bernabeu, ki je prav letos v popolni obnovi.

»Ne grem v Real Madrid. Izgubljate čas,« je Messi sporočil madridskemu mogotcu, ki se je prav tedaj razšel s Josejem Mourinhom.

Leto pozneje je Portugalec s svojim spretnim jezikom Messija že prepričal o selitvi v London k Chelseaju. Messi je bil povsem očaran nad Mourinhovimi sladkostmi, da je že privolil v vse. Njegova letna plača bi pri modrih znašal kar 60 milijonov evrov. Odkupna klavzula je znašal četrt milijarde €.

Jose Mourinho je z besedami omrežil Lionela Messija, ne pa tudi njegovega očeta Joseja. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Jose Mourinho je z besedami omrežil Lionela Messija, ne pa tudi njegovega očeta Joseja. FOTO: Adrian Dennis/AFP


Mourinhu in Messiju je dobro kazalo, Argentinec je bil prav tedaj pod drobnogledom španskih dacarjev in Mourinhovo dvorjenje z izbranimi besedami je naletelo na plodna tla. Messi naj bi svojim zastopnikom že dejal, da pripravijo vso dokumentacijo, a je pozabil na ključno podrobnost. O tem ni obvestil očeta Joseja, ki je o nameri sina izvedel preko Brazilca Deca. Oče Jose je stvari vzel v svoje roke in ustavil prestop. Messi je ostal pri Barceloni vse do danes. Ampak poleti se bo nov, stari snubec spet oglasil. Manchester City s trenerjem Pepom Guardiolo je prvi na seznamu.

Preberite še:

Komentarji: