Zlatan Ibrahimović ima značaj, ki žene k napredovanju

Najboljši vratar in igralec zadnjega evropskega prvenstva v nogometu ter št. 1 pri Paris St. Germainu Gianluigi Donnarumma o kolegih.
Fotografija: Gianluigi Donnarumma je priljubljen med nogomeetnimi kolegi, med katerimi še posebej spoštuje strejše igralce z avtoriteto. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Odpri galerijo
Gianluigi Donnarumma je priljubljen med nogomeetnimi kolegi, med katerimi še posebej spoštuje strejše igralce z avtoriteto. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Gianluigi Donnarumma, vratar italijanske nogometne reprezentance in Paris St. Germaina, je za francoske medije tudi anekdotično govoril o igralcih, s katerimi je delil slačilnico. O velikem vplivu in pomenu Zlatana Ibrahimovića se govori že dolgo.

»Zelo mi je pomagal, ima izjemen značaj, ki te žene k napredovanju. Je malo nor, njegove besede so velike, a je zelo dober fant. Podoben je Marco Verratti,« je razblinil neznanke o Ibri, s katerim sta igrala pri Milanu. Uživa tudi v Parizu pri PSG, kamor je prestopil po lanskem evropskem prvenstvu, ki ga je začinil z dvema lovorikama – moštveno za naslov prvaka in posamično za naziv najboljšega igralca.

»Navdušen sem, ker sem del tega moštva. Soigralci želijo osvojiti vse,« je povedal o Lionelu Messiju, Neymarju, Kylianu Mbappeju in drugimi Parižani. Med rojaki je izpostavil svojega predhodnika v vratih Azzurrov Gianluigija Buffona.

»Vedno bo moja legenda. Je najmočnejši od vseh in je Italijan. Veliko nasvetov mi je dal, tudi pri prestopu v PSG.«

Preberite še:

Komentarji: