Prva pošiljka kolajn že varno v domovini

Smučarske skakalke in alpska deskarka Gloria Kotnik so se z olimpijskih iger v Pekingu vrnile v domovino in s seboj prinesle dragoceni tovor.
Fotografija: Gloria Kotnik na podelitvi v Zhangjiakouju. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Gloria Kotnik na podelitvi v Zhangjiakouju. FOTO: Matej Družnik/Delo

V domovino so se v sredo zvečer vrnili prvi slovenski olimpijci. Domov so prispele smučarske skakalke in deskarka Gloria Kotnik. Po domačih krajih jim že pripravljajo sprejeme, v sredo so ga v Velenju pripravili bronasti Kotnikovi, v četrtek pa bo v Polhovem Gradcu potekal še sprejem za dvakratno olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj. Sredin večer v Velenju je bil zelo vesel pa tudi zelo čustven, saj se je domov vrnila deskarka Kotnikova, ki je v Pekingu na paralelnem veleslalomu osvojila bronasto odličje.

»Res sem srečna, da sem doma. Presenetili so me, vsi so tukaj. Ta dva dneva sta zelo nabita s čustvi, komaj se zadržujem,« je bila Kotnikova po poročanju TV Slovenija ganjena ob vrnitvi. Kolajna je po njenih besedah nagrada, poplačilo za vse, kar je vložila v ta šport, pa tudi za vse bližnje, ki so jo podpirali.

Skupaj z njo se je v domovino vrnil tudi njen oče Peter Kotnik, sicer trener kitajskih deskarjev na snegu. V Športni zvezi Velenje v prihodnjih dneh pripravljajo še večji sprejem za Kotnikovo.

V četrtek popoldne bodo sprejem pripravili tudi v Polhovem Gradcu, od koder prihaja dobitnica zlatih kolajn na posamični in mešani ekipni tekmi Urša Bogataj. V domovino so se vrnile tudi preostale smučarske skakalke: Nika Križnar, ki je na posamični tekmi osvojila bron, na tekmi mešanih ekip pa zlato, ter Ema Klinec in Špela Rogelj.

Preberite še:

Komentarji: