Vasjo Bajca ustavil virus, zato še ne more v Peking

Glavni trener češke reprezentance v smučarskih skokih bo zaenkrat ostal doma in bržkone izpustil uvodno tekmo na OI.
Fotografija: Vasja Bajc bo moral vsaj delno spremeniti olimpijske načrte. FOTO: Modic Igor
Odpri galerijo
Vasja Bajc bo moral vsaj delno spremeniti olimpijske načrte. FOTO: Modic Igor

Ko bodo v torek proti prizorišču olimpijskih iger iz Prage poleteli češki skakalci, med njimi ne bo njihovega glavnega trenerja Vasje Bajca. Slovenski strokovnjak, ki se je pred kratkim okužil s koronavirusom, je imel namreč tudi na zadnjem testiranju pozitiven izvid, zato mora ostati še naprej v domači karanteni. 

»Zdaj je že jasno, da me v torek ne bo na letalu, delamo na tem, da mojo vozovnico prestavimo na nek poznejši datum. Govoril sem z zdravnico, najprej moram imeti dva negativna hitra testa, da potem opravim novi preizkus z oznako PCR. Če se bom dobro počutil in dobil negativni izvid, bom najbrž potoval v soboto, 5. februarja, a tako tudi zamudil nedeljsko uvodno tekmo na srednji skakalnici Pomembno je, da bi bil navzoč vsaj med našimi skakalci na veliki napravi ter na ekipni tekmi,« je povedal Bajc.

Sicer pa je v izjavi za češki spletni portal CNN Prima News omenil tudi našega nesrečnega deskarja Žana Koširja: »Njegov primer je drugačen. On je bil pozitiven ob prihodu na Kitajsko, zdaj počiva in ko bo imel dva negativna testa, se bo lahko vrnil k reprezentanci.«

Preberite še:

Komentarji: