Bobinac o »aferi« Tamše: »Nepotrebno in neprimerno!«

Še četrti mandat so člani skupščine Rokometne zveze Slovenije zaupali predsedniku Franju Bobincu, ki je začel drugo desetletje na čelu rokometne družine.
Fotografija: Franjo Bobinac je dobil podporo za nov mandat na funkciji predsednika RZS. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Franjo Bobinac je dobil podporo za nov mandat na funkciji predsednika RZS. FOTO: Tadej Regent

Franjo Bobinac bo vsaj še štiri leta predsednik Rokometne zveze Slovenije. Kot pravi predsednik uprave Gorenja in eden vodilnih menedžerjev pri nas, mu vpetost v šport še vedno predstavlja izziv.

Jeseni 2008 je Bobinac nasledil Žigo Debeljaka. Večino ciljev je v desetih letih uresničil: slovenska moška reprezentanca je nastopila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru (2016), osvojila je bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Franciji (2017), dobila je organizacijo velikega tekmovanja: leta 2022 bo v Ljubljani in Celju evropsko prvenstvo za ženske. Reprezentanca Uroša Bregarja (selektor je nedavno podaljšal pogodbo), bo konec novembra tretjič zapored nastopila na velikem tekmovanju (EP v Franciji), in bo na domačem euru čez štiri leta lovila zgodovinsko uvrstitev. Mladinska reprezentanca rokometašev do 20 let je poleti osvojila zlato kolajno ...

Rokometna družina je kar zgledno urejena, sodniških razprtij ni več, paradna liga NLB je storila korak naprej, tudi finančno je krovna zveza precej stabilna, je zatrdil Bobinac, ki vselej opozori na premajhen posluh države do športa in poudari zasluge zavednih podjetij, ki kljub neugodni davčni politiki še vedno razumejo pomen športa za družbo.
 

Pred RZS veliko izzivov


»Že deset let sem na čelu najbolj uspešne kolektivne panoge v Sloveniji. Čas hitro mineva. Niti pomislil nisem, da bi se ustavil tej točki, pred nami je veliko izzivov. Dosegli smo marsikaj, sijajne in odmevne zgodbe. Prejeli smo Bloudkovo nagrado za bron moške članske reprezentance na SP. Gostili smo EP za mladinke in mladince, prihodnje leto bomo imeli evropsko prvenstvo za kadetinje in čez štiri leta za članice. Od Katarja 2015 smo organizirali pet vrhunskih poslovnih središč, v čemer smo unikatni. Mrežimo posel, šport in politiko. V tem času smo pridobili mnoga ugledna podjetja, ki so se pridružila obstoječim pokroviteljem. Liga NLB je zdaj ponovno na televiziji, tudi na nacionalni. Storili smo napredek na marketinškem in tehnološkem področju. Organizirali smo tekmi legend, na katerih smo se dostojno poslovili od nekdanjih reprezentantov in reprezentantk. Napolnili smo Stožice, prisotni smo na vseh družbenih omrežjih in še in še. Vse to je plod dela zadnjih štirih let. Za nameček smo pobudniki nujnih sprememb na EHF in IHF,« je dosežke zadnjega mandata izpostavil Bobinac in hkrati omenil dobro delo pisarne RZS pod vodstvom generalnega sekretarja RZS Gorana Cvijiča, tudi on je pred kratkim podaljšal pogodbo.

Franjo Bobinac se je pred letom in pol takole veselil osvojitve brona na SP v Parizu. FOTO: Uroš Hočevar
Franjo Bobinac se je pred letom in pol takole veselil osvojitve brona na SP v Parizu. FOTO: Uroš Hočevar

Potrjeno tudi predsedstvo


Karizmatični Bobinac ni imel protikandidata, ki bi se mu upal zoperstaviti, prejel je soglasno podporo članov skupščine RZS in bo vsaj še štiri leta prvi mož na Leskoškovi 9e. Ko je zagledal same zelene kartončke in požel aplavz, je povedal, da ostaja velik optimist.

»Uživam v tej vlogi, ker čutim široko zaupanje. Skupaj bomo naredili še velike stvari,« je napovedal Bobinac in potem predstavil seznam predlaganih članov predsedstva RZS: Boštjan Kozole (Eurosad), Borut Škabar (Bluemarine), Blaž Brodnjak (NLB), Janez Škrabec (Riko), Vanja Lombar (OMV), Tomaž Jontes (Telekom Slovenije), Edvard Kolar (Loterija Slovenije), Bojan Cizej (Pivovarna Laško), Boris Novak (Pošta Slovenije), Bor Rozman (Gorenje) in Danilo Ferjančič (Porsche Slovenija), ki so prav tako dobili soglasno podporo predstavnikov klubov, trenerjev, športnikov in sodnikov.

Generalni sekretar RZS Goran Cvijič in predsednik Franjo Bobinac se veselita evropskega prvenstva, ki ga bo čez štiri leta gostila tudi Slovenija. FOTO: Uroš Hočevar
Generalni sekretar RZS Goran Cvijič in predsednik Franjo Bobinac se veselita evropskega prvenstva, ki ga bo čez štiri leta gostila tudi Slovenija. FOTO: Uroš Hočevar
Franjo Bobinac verjame, do bo Slovenija z Veselinom Vujovićem igrala na OI v Tokiu. FOTO: Uroš Hočevar
Franjo Bobinac verjame, do bo Slovenija z Veselinom Vujovićem igrala na OI v Tokiu. FOTO: Uroš Hočevar

Preberite še:

Komentarji: