Celjani na prelomnici: Navijači, podprite nas!

Po slovesu trenerja Branka Tamšeta bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško jutri ob 17. uri gostili močni Flensburg v ligi prvakov in želeli prekiniti črni niz.
Fotografija: Kako se bodo na trenersko menjavo odzvali Florjani, navijači Celjanov, ostaja vprašanje. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Kako se bodo na trenersko menjavo odzvali Florjani, navijači Celjanov, ostaja vprašanje. FOTO: Jure Eržen

Kakšna prihodnost je pred rokometaši Celja Pivovarne Laško po koncu petletke Branka Tamšeta, je nehvaležno napovedati. Kot prva in najbolj enostavna se ponuja misel, da nič kaj svetla, še zlasti, ker je v velike čevlje Velenjčana stopil neuveljavljeni Tomaž Ocvirk. Ta si obeta, da bo Celje pokazalo napredek, ko bo jutri ob 17. gostilo Flensburg v ligi prvakov.

Senzacije od pivovarjev, ki so sezono začeli s štirimi porazi in dvema zmagama ter ob tem kazali slabo formo in pomanjkanje samozavesti, kajpak ni pričakovati. Flensburg sodi med favorite LP, v bundesligi ima tako kot Magdeburg s prerojenim Markom Bezjakom po sedmih kolih maksimalen izkupiček. Edini spodrsljaj se mu je zgodil pred tednom dni, ko je v Flens Areni presenetljivo izgubil z Zagrebom, zato bo le še bolj motiviran, da se vrne na zmagovita pota.

Ocvirk: Burne dni moramo pustiti za sabo


Celjska popotnica je slaba, poraz v Ribnici je odnesel Tamšeta, ki je prinesel 14 zaporednih lovorik, njegov dosedanji pomočnik Ocvirk bo imel sila zahteven evroligaški debi v Zlatorogu.

Tomaž Ocvirk bi si težko zamislil težji debi na klopi Celje. FOTO: RK CPL
Tomaž Ocvirk bi si težko zamislil težji debi na klopi Celje. FOTO: RK CPL


»Flensburg je kljub spremembam v ekipi (zapustili so jo legendarni vratar Matthias Andersson, francoski zvezdnik Kentin Mahe, danski veteran Thomas Mogensen, op. p.) še vedno na najvišji ravni. Mi se moramo ukvarjati s sabo, konsolidirati vrste po burnem dogajanju zadnjih dni. Nimamo časa kar koli spreminjati, najprej se bomo vsi skupaj pogovorili, potem pa pripravili na tekmo,« revolucije ne bo zganjal 45-letni Ocvirk, prvak s celjskimi mladinci, v članski ekipi pa doslej pristojen za telesno pripravo.



Vprašanje, kako bodo spremembo sprejeli navijači, a glede na to, da je moštvo prevzel Celjan, torej "fajn pjeb«, je vendarle mogoče pričakovati topel sprejem s tribun. »Želim si, da nas navijači podprejo, potrebujemo njihovo pomoč. Vsi skupaj moramo verjeti v uspeh,« si pozitivne učinke t. i. šok terapije obeta »Čvari«, ki bo verjetno brez Domna Makuca in morda tudi Branka Vujovića.
 

Moštvo potrebuje okrepitev


Vodstvo kluba na čelu s predsednikom Jernejem Smislom in direktorjem Rokom Plankljem, ki se je znašlo med tnalom in nakovalom in si s smelo potezo naložilo veliko odgovornost, bo v kratkem moralo pokazati, da misli resno in pripeljati kakšno zvenečo okrepitev.



Nič ni izgubljenega, ključne tekme v lovu na osmino finala z Zagrebom in Zaporožjem šele prihajajo. Kapetan David Razgor računa na najboljše: "Z novim trenerjem in novo energijo začenjamo novo zgodbo. Motivirani smo in želimo pokazati še več, kot smo sposobni."

David Razgor meni, da ekipa potrebuje novo energijo. FOTO: Jure Eržen
David Razgor meni, da ekipa potrebuje novo energijo. FOTO: Jure Eržen

Preberite še:

Komentarji: