Celjani še korak bliže cilju

V tretjem velikem derbiju sezone in 111. doslej so rokometni državni prvaki s 27:24 odpravili Gorenje.
Fotografija: Celjani so bili tudi v 111. derbiju premočni za ose. Foto Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Celjani so bili tudi v 111. derbiju premočni za ose. Foto Mavric Pivk/Delo

Velenje – Tudi v tretjem velikem rokometnem derbiju sezone – in 111. doslej – so državni prvaki, igralci Celja Pivovarne Laško, odpravili Gorenje, danes so bili v zaostali tekmi petega kola lige NLB za razvrstitev od prvega do šestega mesta v Rdeči dvorani boljši s 27:24 (12:13). Vendar pa še v začetku drugega polčasa, ko so »ose« po dveh zadetkih reprezentanta Jana Grebenca in enem Nejca Cehteta dokopale do udobnega vodstva s 16:12, ni niti približno dišalo po takšnem scenariju.

Dvanajst minut brez gola

Nazadnje so Velenjčani vodili tik pred vstopom v zadnjo tretjino obračuna, ko je razigrani Grebenc zadel za 19:18. Nato je sledil popoln mrk gostiteljev, ki niso zatresli celjske mreže kar dvanajst minut, varovanci trenerja Branka Tamšeta pa so v tem času, s šestimi zaporednimi goli, neulovljivo pobegnili. Branko Vujović je v 58. minuti povišal na 27:21, zmagovalec je bil že davno odločen, domača vrsta je lahko do konca le še prepolovila zaostanek in ublažila poraz.

Z obrambo do zasuka

»V dvoboj smo vstopili popolnoma osredotočeni, tako kot smo se dogovorili. V prvem polčasu nam igra še ni stekla, vedeli pa smo, da lahko tekmeca pretečemo, in prežali na svojo priložnost. Ta se ponudi zgolj s tako trdno obrambo, kot smo jo imeli danes, še posebej pa v drugem polčasu, ko smo Velenjčane povsem zaustavili. S to zmago smo še korak bliže želenega cilja,« je komentiral Jan Jurečič, ki je v celjskem dresu vpisal pet golov, enega manj kot David Razgor. V domači vrsti je bil najučinkovitejši Cehte (6 zadetkov).

Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 24:27 (13:12)

Rdeča dvorana, gledalcev 1500, sodnika D. Ivančič in I. Ivančič.

Gorenje: Zaponšek (7 obramb), Ferlin (3), Vujović; Cehte 5, Medved, Haseljić, Tajnik, Ovniček 4 (3), Grebenc 5, Stojnić, Toskić 1, Potočnik 4, Golčar 2, Verdinek 1, Kleč 1, Pejović 1; Celje PL: Lesjak (1 obramba), Panjtar (7); Vujović 1, Jurečič 5, Malus 3, Razgor 6 (3), Suholežnik 1, Marguč 1 (1), Grošelj, Slišković, Kodrin, Makuc 2, Anić 3, Dušebajev, Mačkovšek 5, Mlakar; sedemmetrovke: Gorenje 3 (3), Celje 4 (4); izključitve: Gorenje 6, Celje 4; rdeči karton: Stojnić (20).

Komentarji: