Celjani so se v drugem polčasu izognili polomu

Rokometaši Picka Szegeda so bili v 4. kolu lige prvakov boljši s 33:24, potem ko so že na glavni odmor odšli z 10 goli zaloge.
Fotografija: Jaka Malus je zadel petkrat, a predčasno zapustil parket zaradi zvina gležnja. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Jaka Malus je zadel petkrat, a predčasno zapustil parket zaradi zvina gležnja. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Szeged – Morda je sladka zmaga nad Flensburgom v prejšnjem dvoboju lige prvakov (23:20) rokometaše Celja Pivovarne Laško nekoliko ponesla, toda v današnjem četrtem kolu elitnega klubskega tekmovanja stare celine so znova trdno trčili ob tla. Na gostovanju pri še neporaženem Picku Szegedu, ki je v prvih treh obračunih vselej tesno zmagal z golom ali dvema razlike, so že na glavni odmor odšli močno sklonjenih glav in s kar desetimi goli zaostanka. Dišalo je po pravcatem polomu, a so v drugem polčasu strnili vrste, zaostanka niso več kopičili, izgubili so s 24:33 (8:18). Prihodnjo nedeljo jih čaka gostovanje pri Nantesu, ki je ravno tako šele pri eni zmagi.


Od -10 do -4


Gostitelji, pri katerih si kruh služi tudi slovenska četverica Matej Gaber, Dean Bombač, Nik Henigman in Mario Šoštarič, so pred 3200 gledalci hitro dali vedeti, da so kot madžarski šampioni nesporni vladarji svoje dvorane. V prvih enajstih minutah so tekmecem dovolili doseči le dva zadetka, trener Tomaž Ocvirk je moral hitro poseči po minutnem odmoru, ki pa se ni obrestoval. Razlika je skokovito naraščala do neverjetnih desetih golov ob polčasu. V nadaljevanju so Celjani vendarle znali unovčiti nekoliko ležernejšo igro domače zasedbe in se v 44. minuti približati na zgolj še štiri zadetke zaostanka. Toda ko je Pick Szeged ponovno zavihal rokave in strnil vrste, je bilo upov »pivovarjev«, pri katerih sta bila Rok Ovniček in Jaka Malus uspešna po petkrat (oba sta sicer parket zapustila poškodovana), konec. V domači vrsti se je od Slovencev med strelce – štirikrat – vpisal le Šoštarič.


Škoda za zadnjih 5 minut


»Škoda za zadnjih pet minut, ko smo pokvarili vtis iz drugega polčasa. Težko je igrati proti takšnim visokim in močnim tekmecem. Ko smo bili hitri s pretekanji, smo prihajali do lepih priložnosti, pri katerih pa smo bili premalo natančni in nezbrani. Po nepotrebnem smo prehitro izgubljali žoge in dobivali lahke zadetke. V drugem delu smo strnili vrste, izboljšali tako obrambo kot napad, se približali, žal pa si v zadnjih minutah ponovno privoščili preveč napak. Morda se nam je poznalo tudi to, da sta se poškodovala še Malus in Ovniček, s katerima nismo želeli tvegati, saj smo že tako odigrali z le 14 možmi,« je doseženo ocenil trener Tomaž Ocvirk.


PICK SZEGED : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 33:24 (18:8)


Mestna dvorana, gledalcev 3200, sodnika I. in A. Covalciuc (oba Moldavija).

Pick Szeged: Šego (9 obramb), Alilović (6); Maqueda 5, Kallman 4, Bodo 1, Sigurmannsson 3 (3), Cannelas 4, Henigman, Balogh 3, Blažević, Gaber, Šoštarič 4, Banhidi 5, Kasparek 2, Bombač, Žitnikov 2.

Celje Pivovarna Laško: Panjtar (8 obramb), Ferlin (2); Vujović 2, Jurečič 2, Malus 5, Razgor 3 (2), Ovniček 5 (1), Marguč, Grošelj, Nenadić, Kodrin 2, Horžen, Horžen, Anić 3, Bećiri 2.

Sedemmetrovke: Pick Szeged 3 (3), Celje Pivovarna Laško 4 (3).

Izključitve: Pick Szeged 12, Celje Pivovarna Laško 8.

Preberite še:

Komentarji: