Celjani spomladanski del odprli z zmago v 114. derbiju

V Rdeči dvorani so Velenjčani vodili večji del prvega polčasa, nato pa proti serijskim prvakom izgubili s 26:30.
Fotografija: Branko Vujović je iz dvanajstih strelov iztržil tri gole. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Branko Vujović je iz dvanajstih strelov iztržil tri gole. FOTO: Blaž Samec/Delo

Velenje – Rokometaši Gorenja praznovanja 60. obletnice delovanja kluba niso znali kronati z uspehom v velikem derbiju v 16. kolu lige NLB nad serijskim prvakom Celjem Pivovarno Laško. Pred skoraj 2000 gledalci v Rdeči dvorani so bili gostje boljši s 30:26 (12:12), predvsem po zaslugi prepričljivejšega drugega polčasa. S tem so nadaljevali niz neporaženosti v Velenju, kjer so nazadnje praznih rok ostali davnega leta 2013. Vendar pa glavnina današnjega prvega polčasa ni nakazovala končnega razpleta.

Aleks Kavčič je bil najučinkovitejši v domači vrsti. FOTO: Blaž Samec/Delo
Aleks Kavčič je bil najučinkovitejši v domači vrsti. FOTO: Blaž Samec/Delo


Odločilne prve minute drugega polčasa


»Ose« so se namreč pogumno zapodile v tekmo in se sredi prvega dela odlepile za tri zadetke (8:5). Ko so tik pred odhodom na odmor z nekoliko ležernejšo igro ponudile priložnost Celjanom, so jo ti odprtih rok izkoristili in s tremi zaporednimi goli, zadnjega je pol minute pred koncem polčasa prispeval Gal Marguč. V nadaljevanju pa se je tehtnica povsem nagnila na stran varovancev Tomaža Ocvirka, ki so potrebovali le dobre tri minute drugega polčasa, da so se prvič odlepili za tri gole (16:13) in prednost zadržali do konca.


Razgor: Tekma je dolga 60 minut


»Težka tekma je za nami. Gorenje je dalo vse od sebe, derbiji niso enostavni. Kljub zaostanku v prvem delu smo ostali mirni, strnili smo vrste in izenačili. Pred drugim delom smo se dogovorili za mirno nadaljevanje, dvoboji so dolgi 60 minut, nismo hiteli, s takšno igro smo si na začetku drugega polčasa priigrali prednost. Rezultat smo nato nadzorovali in dosegli zanesljivo zmago ter tako na najlepši način odprli spomladanski del prvenstva,« je po uspehu na 114. derbiju poudaril David Razgor.
 

Preberite še:

Komentarji: