Celjsko vladavino senzacionalno prekinila Krka

V superpokalu so novomeški rokometaši v polnem Marofu vzeli mero Celjanom, ki so lovili peto zaporedno lovoriko.
Fotografija: Domači rokometaši so uprizorili prvovrstno presenečenje. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Domači rokometaši so uprizorili prvovrstno presenečenje. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Novo mesto – Rokometni praznik v dvorani Marof je imel tudi pravljični zaključek – 1000 gledalcev na nabito polnih tribunah je namreč pospremilo senzacionalno zmago domače Krke v dvoboju slovenskega superpokala nad državnim prvakom in pokalnim zmagovalcem Celjem Pivovarno Laško, ki je po dramatični končnici izgubil z 22:23 (12:11). Novomeščani so se prvič v klubski zgodovini razveselili superpokalne krone. Pivovarji ostajajo pri šestih (osvojili so jo tudi v prejšnjih štiri sezonah), Gorenje pri treh, Koper pa pri eni.


Drugi polčas po notah Krke


Dvoboj je bil izenačen, da bi bil težko bolj. Resda so si varovanci Branka Tamšeta sredi prvega polčasa zagotovili tri zadetke naskoka (9:6), po domači minuti odmora pa je Krka s tremi zaporednimi goli izid vnovič poravnala in namignila, da ne bo kar tako zlahka prodala svoje kože. V 37. minuti se je dokopala celo do dveh zadetkov prednosti (15:13), a so favorizirani Celjani najprej izenačili, nato pa se v 48. minuti ponovno spet znašli v vodstvu. Toda domačemu moštvu sapa še ni pošla, ko je Kristijan Pršina v finišu zadel za 22:20, je bilo jasno, da bo zmaga ostala v Marofu.


KRKA : CELJE 23:22 (11:12)


Dvorana Marof, gledalcev 1000, sodnika Smolko in Knez (oba Ljubljana).

Krka: Pavlin, Tomić; L. Rašo 1, Bevec, Didović 4, Okleščen 2, Pršina 2, Irman, Jakše 6, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 8 (2), Kukman, Windischer, Matko.

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin; Vujović 1, Jurečič 4, Malus 1, Razgor 3 (2), Marguč 1, Šarac 4, Grošelj 1, Nenadić, Kodrin 3 (1), Horžen, Makuc, Anić 2, Dušebajev, Bećiri 1.

Sedemmetrovke: Krka 3 (2), Celje Pivovarna Laško 6 (3).

Izključitve: Krka 4, Celje Pivovarna Laško 10 minut.
 

Komentarji: