"Čvari" pred Gorenjem namesto na kolo skočil med valove

Danes ob 20.15 prva tekma med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem v sezoni. Po petih letih derbi brez Branka Tamšeta, taktične poteze bosta vlekla Tomaž Ocvirk in Zoran Jovičić.
Fotografija: Tilen Kodrin je eden od adutov Celja Pivovarne Laško. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Tilen Kodrin je eden od adutov Celja Pivovarne Laško. FOTO: Jure Eržen

Morda bo tekma med Mariborom in Ribnico, ki se bo začela danes ob 19. uri v dvorani Tabor, bolj napeta, toda večina oči bo uprtih v celjski Zlatorog, kjer bo ob 20.15 prvi veliki derbi lige NLB med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem. Lahko »ose« zbrišejo nasmešek z obrazov prvakov, ki so po zmagi proti Flensburgu spet polni zanosa?

Da ni vsak dan nedelja, se novi celjski trener Tomaž Ocvirk dobro zaveda, veliko težkih časov je še pred njim in njegovo ekipo, toda nedeljski podvig v ligi prvakov se je prilegel kot požirek ruma rešenemu iz snežnega plazu.



Celje je spet v igri za osmino finala, zdaj mora Ocvirk popraviti še škodo iz DP, storjeno pred tednom v Ribnici. Za 45-letnega »Čvarija« bi se izziv kariere težko začel bolj spektakularno. »Vsi vemo kaj pomenijo obračuni Celja in Velenja, to so tekme, ki imajo poseben naboj. Smo v vlogi favoritov, a Gorenje je nevarno, ima zanimivo mešanico mladih in izkušenih igralcev,« Ocvirk ne pričakuje sprehoda v parku, ampak bolj kolesarski vzpon na Celjsko kočo, kakršnega si je privoščil pred Flensburgom. Tokrat si je glavo zbistril z drugo strastjo in včeraj deskal v Marina Julii v Tržaškem zalivu.
 

Ovniček in Ferlin proti bivšim


V celjski ekipi so trije bivši igralci Gorenja, ob Kristianu Bećiriju in Roku Ovničku tudi junak nedeljske zmage Klemen Ferlin. Slednja bosta prvič igrala na savinjsko-šaleškem derbiju v dresu pivovarjev, ki stavijo na prerojenega Jako Malusa, člana idealne sedmerke 3. kola LP.

Tomaž Ocvirk kljub stresni službi najde čas za adrenalistke športe. FOTO: Blaž Samec
Tomaž Ocvirk kljub stresni službi najde čas za adrenalistke športe. FOTO: Blaž Samec


»Vsekakor je lepo, ko prekineš črni niz. Zmaga proti Flensburgu nam je povrnila samozavest, do nje so nam pomagali navijači, ki jih ponovno vabim v Zlatorog. Ligo prvakov smo že odrinili na stran, zdaj se ukvarjamo samo z Gorenjem, ki ima spremenjeno ekipo, mlado in lačno uspehov, z nekaj izkušenimi igralci, kakršna sta David Miklavčič in Nikola Špelić. Pričakujem zanimivo in izenačeno tekmo,« je povedal Malus, ki je proti Flensburgu spet pokazal reprezentančno formo.
 

Za ženske vstop prost


Celjani bodo v podporo boju proti raku na dojki igrali v rožnatih dresih, ženske bodo imele prost vstop.

Črno-rumene barve brani otrok celjske šole Matic Verdinek, ki je v odlični strelski formi, za obe strani pa je že igral kapetan Miklavčič, ki se je znova vrnil v Rdečo dvorano, kjer je osvojil naslova v letih 2012 in 2013.



»Tekme ne jemljemo kot derbi, ampak kot vsako drugo, res pa je, da bo prisotnega več naboja. Dali bomo maksimum, če bo to dovolj, bomo videli, ne glede na izid moramo gledati naprej, saj nas že v nedeljo čaka nadaljevanje nastopov v pokalu EHF (v Velenju bo prva tekma s poljsko ekipo Gwardia Opole, op. p.),« se z razpletom ne obremenjuje levoroki veteran Miklavčič, podaljšana roka novega trenerja Zorana Jovičića.

Zoran Jovičić bo prvič okusil čar derbija. FOTO: Uroš Hočevar
Zoran Jovičić bo prvič okusil čar derbija. FOTO: Uroš Hočevar


Tudi »Zoki« bo prvič okusil čar derbija, zgodovina mu ne govori v prid. Gorenje je nazadnje premagalo Celje 4. decembra 2013, od takrat v različnih tekmovanjih doživelo 21 porazov ter iztržilo tri remije. Res pa je, da je na vseh teh 24 tekmah Celjane vodil Branko Tamše, strup za someščane iz Velenja. »V Celju nas čaka zahteva tekma. Pričakujem praznik rokometa, tekma pa bo razkrila, kje se nahajamo. Celje je velik favorit, a mi prihajamo odločeni iztržiti kar največ,« bele zastave ne vihti Jovičić, čigar ekipa je po uvodnem porazu pri Ormožu vpisala tri zmage, a nazadnje s Koprom ni bila prepričljiva (23:22).
 

Makuc za štiri mesece "avt"


V domači ekipi ne bo Domna Makuca, ki je zaradi težav s kolenom bržčas izgubljen do februarja, kljub težavam s kolenom pa naj bi igral Draško Nenadić.

Domen Makuc bo nekaj mesecev zunaj igrišč. FOTO: Uroš Hočevar
Domen Makuc bo nekaj mesecev zunaj igrišč. FOTO: Uroš Hočevar

Preberite še:

Komentarji: