Davek na bledi Berlin prvi plačal pomočnik Zorman

Vodstvo RZS bo še pred nadaljevanjem kvalifikacij za EP opravilo spremembe v strokovnem štabu reprezentance in prižgalo zeleno luč (delni) pomladitvi ekipe.
Fotografija: Ljubomir Vranješ si bo izbral novega pomočnika. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Ljubomir Vranješ si bo izbral novega pomočnika. FOTO: Tomi Lombar

Slabe predstave v Berlinu na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu ne bodo bodo minile brez pretresov v moški rokometni reprezentanci. Prva odločitev je, da Uroš Zorman ne bo več pomočnik selektorja Ljubomirja Vranješa.

Spremembam v strokovnem štabu bodo sledile tudi v igralskem kadru, želja vodstva Rokometne zveze Slovenije je, da bi Vranješ v triletnem ciklu do OI 2024 v Parizu izpeljal delno pomladitev, večjo vlogo naj bi dobili nekateri mlajši igralci, ki so se že izkazali v ligi prvakov (Janc, Makuc, Horžen, Ovniček, Kodrin, Mazej, Grošelj ...). Zelo verjetno pa se bo Vranješ zahvalil nekaterim igralcem, ki jih ne vidi v svojem sistemu.


 

Natek glavni kandidat?


RZS naj bi odločitve obelodanila še pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo, torej do srede aprila, ko bo Vranješ predstavil seznam igralcev za tekmi s Turčijo (27. april) in Poljsko (29. april). Šved, ki se je po SP v Egiptu mudil v Sloveniji in se pogovarjal z mnogimi domačimi trenerji, pa naj bi si izbral svojega pomočnika. Ali bo to Jure Natek, ki se je zadnji pridružil strokovnemu štabu, še ni znano. Kandidati bi lahko bili tudi Tomaž Ocvirk iz Celja PL, Zoran Jovičić iz Gorenja ali Branko Tamše, ki sicer deluje na Hrvaškem (Nexe). Ali pa celo nekdanji selektor Tone Tiselj, ki je bil v zadnjem času največji kritik dela v izbrani vrsti. Vse kaže, da se v krovni zvezi tudi krepi vpliv prvakov iz Celja Pivovarne Laško.

Blaž Janc naj bi bil eden od igralcev, okrog katerih bo reprezentanco gradil Ljubomir Vranješ. FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff
Blaž Janc naj bi bil eden od igralcev, okrog katerih bo reprezentanco gradil Ljubomir Vranješ. FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff


RZS je torej ukrepala, ni pa se odločila zamenjati Vranješa, ki je bil pristojen za odločitve in je najbolj odgovoren za razočaranje v Berlinu, kjer je Slovenija proti Nemčiji in Švedski prikazala zelo bledi predstavi. Zorman je izpadel kot nekakšen grešni kozel. Bo pa tudi njemu gotovo lažje nekega dne prevzeti reprezentanco, ko v njej ne bo nekdanjih soigralcev. Zdaj se bo lahko v celoti posvetil delu v Trimu, kjer mu gre zelo dobro.

Zanimivo, da je Zorman zaradi razhajanj v pogledih z Vranješem že po SP predlagal, da  bi se umaknil, pa takrat na RZS o tem niso želeli slišati ... 

Preberite še:

Komentarji: