Dober odpor Krima, točki na Madžarsko

Krim Mercator je izgubil tudi drugo tekmo v ligi prvakinj. V Stožicah je bil boljši Györ za pet golov. Ugolinova prva stelka s petimi goli.
Fotografija: Krim Mercator je doživel drugi poraz v ligi prvakinj. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Krim Mercator je doživel drugi poraz v ligi prvakinj. FOTO: Jože Suhadolnik

Rokometašice Krima Marcatorja so doživele še drugi poraz v ligi prvakinj. V Stožicah je bil od njih boljši Györ z 31:26. Ekipa Uroša Bregarja se je zelo dobro upirala tekmicam, ki so zaznamovale zadnjih deset let evropskega rokometa.

Slovenske prvakinje so drugič zaporedoma ostale praznih rok v skupinskem delu lige prvakinj. Po uvodnem porazu v predmestju Göteborga pred tednom dni proti Sävehofu so danes klonile še proti izjemno močnemu Györu, prve točke v skupini B bodo tako naskakovale konec prihodnjega tedna v turškem Kastamonuju.

Tjaša Stanko je dosegla tri gole. FOTO: Jože Suhadolnik
Tjaša Stanko je dosegla tri gole. FOTO: Jože Suhadolnik


Izbranke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja so na svoji koži takoj občutile moč petkratnih zmagovalk lige prvakinj iz Györa, ki so začele silovito in povedle s 3:0. V igri Krima je uvodoma kapljalo in curljalo na vseh straneh, prvi gol so dosegle globoko v sedmi minuti po uspešno izvedeni sedemmetrovki Srbkinje Katarine Krpež-Šlezak.Bregarjeva minuta odmora v osmi minuti sprva ni prinesla nobene spremembe v Stožicah, Ljubljančanke so se prebudile šele po zaostanku z 1:6, ko so med 10. in 16. minuto naredile delni izid 5:1 in se imenitnim gostjam približale na gol zaostanka (6:7).
Krimovke so bile do konca prvega polčasa povsem enakovredne mednarodno pisani madžarski zasedbi, nekajkrat so zapravile priložnost za izenačenje, na veliki odmor pa so odšle z najmanjšim možnim zaostankom (12:13).

Andreja Lekić ni mogla preprečiti poraza krimovk. FOTO: Jože Suhadolnik
Andreja Lekić ni mogla preprečiti poraza krimovk. FOTO: Jože Suhadolnik


V uvodu drugega polčasa so znova zaigrale bledo, gostje so jim v 34. minuti ušle na štiri gole (13:17), tega primanjkljaja pa proti imenitnim tekmicam kljub trudu in želji po preobratu niso zmogle nadoknaditi.

Nekajkrat so se približale na dva gola, nazadnje v 41. minuti (19:21), nato pa so vajeti igre znova v svoje roke vzele igralke iz Györa, ki so jim v 51. minuti znova ušle na pet golov (23:28) in tekmo brez stresnih trenutkov mirno pripeljale do končne zmage.
V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Oceane Sercien Ugolin s petimi goli, Alilson Pineau in Dragana Cvijić sta dosegli po štiri zadetke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Preberite še:

Komentarji: