Gostitelji zlahka prek Severne Makedonije, nova zmaga Francije

Egipčanski rokometaši so na svoji drugi tekmi brez težav zmagali z 38:19. Tretji z zadnjega SP Francozi so premagali Avstrijo s 35:28.
Fotografija: Domača reprezentanca Egipta je po Čilu premagala še Severno Makedonijo. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/Reuters
Odpri galerijo
Domača reprezentanca Egipta je po Čilu premagala še Severno Makedonijo. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/Reuters

Na svetovnem prvenstvu v rokometu so domačini Egipčani v skupini G brez večjih težav premagali Severno Makedonijo (38:19), drugo zmago so dosegli tudi svetovni podprvaki Francozi, ki so bili v skupini E boljši od Avstrije s 35:28.

Gostitelji turnirja so se po zmagi nad Čilom pomerili s Severno Makedonijo in zmagali s skoraj 20 goli razlike, s čimer so si zagotovili mest v naslednjem delu tekmovanja. Egipt je tekmo odločil že v prvem polčasu, ki jo je dobil z 20:6, v nadaljevanju pa je brez težav nadzoroval potek tekme. Prvi zmagovalcih je bil najboljši strelec Mohamed Mamadouh z osmimi goli, pri Severni Makedoniji pa Nikola MarkoskiKiril Lazarov in Žarko Peševski s po tremi goli.

V tej skupini imajo dve zmagi tudi Švedi, ki so danes premagali Čile z 41:26. Švedi so ob glavnem odmoru vodili za štiri (20:16), v drugem delu pa so pobegnili na dvomestno prednost in zasluženo zmagali.
 

Galski petelini prek Avstrijcev


V skupini E so bronasti z zadnjega prvenstva Francozi vknjižili še drugo zmago. Po uspehu nad podprvaki Norvežani so tokrat premagali še Avstrijce (35:28). Naši severni sosedje so se dobro zoperstavili galskim petelinom in v prvem polčasu zaostajali največ za pet, ob glavnem odmoru je bilo 13:17.

Francozi so bili tudi v drugem delu boljši nasprotnik, vendar pa niso uspeli pobegniti na dvomestno prednost, vodili so za največ 8 golov. Za Francoze so po štirikrat zadeli Michaël Guigou​, Ludovic Fabregas in Hugo Descat, pri Avstrijcih pa je bil najbolj razpoložen Tobias Wagner s sedmimi goli.

Norvežani so s šestimi goli razlike odpravili Švicarje (31:25). Severnjaki so vodili že po prvem polčasu (17:13) in njihova zmaga nikoli ni bila ogrožena. Pri Norvežanih je bil prvi strelec Sander Sagosen z enajstimi goli, pri Švici pa Marwin Lier s sedmimi goli.

Francozi so na svojem drugem dvoboju premagali Avstrijce in ohranili popoln izkupiček. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Francozi so na svojem drugem dvoboju premagali Avstrijce in ohranili popoln izkupiček. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP


Portugalci v drugem polčasu strli odpor Maroka


V skupini F sta zmagali Portugalska in Islandija.

Portugalska se je morala potruditi za visoko zmago proti Maroku (33:20). Afriški predstavnik se je v prvem polčasu dobro zoperstavil Portugalcem in imel ob odmoru ugoden rezultat 12:12. A v nadaljevanju so Portugalci le pokazali svojo premoč, zrežirali niz 11:1 (23:13) in tekmo varno pripeljali h koncu. Pedro Portela je za zmagovalce dosegel devet golov.

Islandija je nadigrala Alžirijo z 39:24. Islandija je že ob polčasu vodila za dvanajst (22:10) in v nadaljevanju ni imela več veliko dela. Najboljši strelec tekme je bil Bjarki Mar Elisson z 12 goli.

Svetovno prvenstvo v rokometu
Skupina E
Avstrija : Francija 28:35 (13:17)
Švica : Norveška 25:31 (13:17)
Standings provided by SofaScore LiveScore


Skupina F
Maroko : Portugalska 20:33 (12:12)
Alžirija - Islandija 24:39 (10:22)
Standings provided by SofaScore LiveScore

                       
Skupina G
Egipt : Severna Makedonija 38:19 (20:6)
Čile : Švedska 26:41 (16:20)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: