Jaku so se uresničile sanje, poklicala je bundesliga

Reprezentant Jaka Malus bo v prihodnji sezoni okrepil vrste nemškega prvoligaša Göppingena, kjer se bo pridružil rojaku Urhu Kastelicu.
Fotografija: Jaka Malus si je izkušnje nabral v dresu Celja Pivovarne Laško. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Jaka Malus si je izkušnje nabral v dresu Celja Pivovarne Laško. FOTO: Uroš Hočevar

Jaka Malus bo še okrepil navzočnost slovenskih rokometašev v nemški bundesligi. S sezono 2022/23 se bo preselil h Göppingenu, s katerim je podpisal dveletno pogodbo.

Malus, ki se je rokometne obrti naučil v Celju Pivovarni Laško ter bil kapetan zelo uspešnih kadetske in mladinske reprezentance, preživlja tretjo sezono pri beloruskem Meškovu iz Bresta, kjer nastopa tudi v ligi prvakov. V tej sezoni se mu je pridružil Staš Skube, ki pa bo poleti odšel v poljske Kielce.



Petindvajsetletni Malus (190 cm), ki lahko igra na mestu organizatorja igre in levega zunanjega igralca, se bo v Göppingenu pridružil reprezentančnemu kolegu, vratarju Urhu Kastelicu, za zelene igrata tudi bivša člana Celja PL Josip Šarac in Nemanja Zelenović.

Športni direktor Christian Schöne je bil zadovoljen z dogovorom. »Že nekaj časa smo opazovali razvoj Jake Malusa. V našo ekipo se bo izredno lepo vklopil. Pri 25 letih ima že ogromno izkušenj iz lige prvakov, lahko pa še veliko napreduje,« je dejal nekdanji rokometaš za spletno stran kluba. Trener Hartmut Mayerhoffer se veseli prihoda novinca: »V Jaki bomo dobili odličnega organizatorja igre, ki je tudi zelo nevaren za gol in ga odlikuje velika dinamika. Pooseblja našo filozofijo hitrega in močnega rokometa.«

Jaka Malus je zbral 13 nastopov za Slovenijo. FOTO: Leon Vidic
Jaka Malus je zbral 13 nastopov za Slovenijo. FOTO: Leon Vidic


Malus se veseli novega izziva. »Vedno sem sanjal o tem, da bom nekega dne igral v bundesligi, ki je najboljša na svetu. Zelo vesel in ponosen sem, da bom lahko zastopal barve tako uglednega kluba, kot je Göppingen. Ekipa je mlada in zelo ambiciozna. Naredil bom vse, da bomo uresničili cilje in razveselili navijače,« je izjavil Malus, ki bo zamenjal islandskega srednjega zunanjega igralca Janusa Smarasona.

Preberite še:

Komentarji: