Nov polom Celja: boljši tudi Jeruzalem

Državni prvaki so le tri dni po spektaklu s Parizom prejeli novo zaušnico v domačem prvenstvu.
Fotografija: Tomaža Ocvirka čaka vroča pomlad na celjski klopi. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tomaža Ocvirka čaka vroča pomlad na celjski klopi. FOTO: Uroš Hočevar

Nedavni domači poraz rokometašev Celja Pivovarne Laško s Trimom le ni bil zgolj slab dan. Moštvo trenerja Tomaža Ocvirka je v 20. kolu lige NLB presenetljivo klonilo pri Jeruzalemu in doživelo že tretji poraz v državnem prvenstvu. Bilo je 31:29.

To je za Celje zelo slaba popotnica za zadnjo evroligaško tekmo v soboto na Danskem pri Skjernu. Ocvirka očitno čaka burna pomlad, motivacija v slačilnici je padla na najnižjo raven, za nameček so si mnogi igralci že našli nove delodajalce za naslednjo sezono in niso z glavami pri osnovnem poslanstvu: branjenju obeh domačih lovorik. Eno so na začetku že izgubili, superpokalno proti Krki.

To je že tretji poraz pivovarjev v 1. SRL, jesenski proti Ribnici je odnesel Branka Tamšeta. Naslednik Ocvirk je zaradi dobrih predstav Celja v ligi prvakov nedavno podaljšal pogodbo s klubom do leta 2021.

Celje je v nedeljo v ligi prvakov gostilo Paris Saint-Germain in se pred skoraj 6000 gledalci zelo dobro zoperstavilo zvezdniški ekipi, le tri dni kasneje pa doživelo streznitev s hladno prho. Prvenstvo utegne spet postati zelo napeto, če bo Ribnica v soboto upravičila sloves favorita na Dolu pri Hrastniku, se bo prvakom približala zgolj na točko.

Sašo Prapotnik se je veselil zmage Jeruzalema proti Celju. FOTO: Jure Eržen
Sašo Prapotnik se je veselil zmage Jeruzalema proti Celju. FOTO: Jure Eržen


Jeruzalem, ki ga vodi trener Sašo Prapotnik, zlat z mladinsko reprezentanco na evropskem prvenstvu, je kljub veliki zmagi še vedno deveti na lestvici in daleč od nastopa v končnici za prvaka. Ormožani tekme gostijo v bližnjem Jeruzalemu, ker njihova dvorana na Hardeku še ni obnovljena. Nazadnje je Jeruzalem premagal Celje pred devetimi leti!

Tekma je bila sicer zelo izenačena. V 51. minuti je Bojan Čudič zadel za 28:26, Gal Marguč je v 59. minuti znižal na 29:30, v 60. minuti pa je zmago vinarjev potrdil Čudič, ki je bil z devetimi goli prvi strelec tekme. Na drugi strani je šest golov dosegel Josip Šarac.

Preberite še:

Komentarji: