Odense, rokometni Odin vse vidi

Krim Mercator v nedeljo v elitnem teknovanju z dansko ekipo.
Fotografija: Krimovke v ligi prvakinj pričakujejo Odense. FOTO: Krim Mercator
Odpri galerijo
Krimovke v ligi prvakinj pričakujejo Odense. FOTO: Krim Mercator

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v nedeljo odigrale prvo tekmo v letu 2022. V desetem krogu lige prvakinj se bodo po skoraj dvomesečnem odmoru pomerile z danskim prvakom Odensejem, sosedom na lestvici, tekma se bo v Stožicah začela ob 16. uri, z izpolnjenimi pogoji PCT si jo bo možno ogledati v živo. Krimovke so pred tekmo optimistične, verjamejo, da se bodo Dankam oddolžile za poraz na prvi tekmi na Danskem, ko so bile gostiteljice boljše z izidom 26:24. Danke so v letu 2022 že odigrale eno tekmo, doma so remizirale s CSKA, medtem ko so Ljubljančanke, ki so zadnjo tekmo lige prvakinj odigrale 20. novembra, zaradi okužb odpovedale tekmo 9. kroga, ko bi morale gostovati pri norveški ekipi Vipers Kristansand.

»Dolgo smo bili brez tekem. Od zadnje smo se borile z raznovrstnimi težavami, po svetovnem prvenstvu prvenstvu je bilo dosti poškodb, nagajal pa nam je tudi koronavirus. Zadnje dneve je položaj boljši, normalno treniramo, nekaj težavic je še, a upam, da se bodo do tekme rešile,« je dejala trenerka Natalija Derepasko.

Ta je razkrila tudi taktiko, s katero se bo ekipa poskušala postaviti po robu. »V obrambi bomo morali biti borbene in požrtvovalne, v napadu pa potrpežljive. Z dolgimi napadi si bomo poskušale priigrati ugodne položaje za met, s tem pa tudi preprečiti njihovo glavno orožje, protinapade. Danke so namreč izredno hitre,« je načrt, kako igrati, predstavila Derepaskova. Krim je po nepopolnih 9. krogih s petimi točkami na šestem mestu razpredelnice skupine B, Odense (v dobesednem prevodu to pomeni Odin vidi; Odin je v nordijski mitologiji vrhovni bog, op. p.) je z devetimi mesto višje. S stoodstotnim izkupičkom vodi madžarski Gjör, štiri točke zaostaja Vipers Kristansand.

Komentarji: