Okleščen mimo Celja v Velenje

Biser novomeške rokometne šole bo v prihodnji sezoni okrepil Gorenje. Za njim slabša sezona, a direktor Janez Gams verjame vanj.
Fotografija: Grega Okleščen se bo pridružil bivšim tekmecem iz Gorenja. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Grega Okleščen se bo pridružil bivšim tekmecem iz Gorenja. FOTO: Roman Šipić

Grega Okleščen je imel zelo dobro prejšnjo sezono, v kateri si je prislužil klic selektorja Veselina Vujovića in podpis predpogodbe s Celjem Pivovarno Laško. A ni mu bilo usojeno zaigrati za prvake, v prihodnji sezoni bo namreč okrepil njihove glavne tekmece iz Gorenja.

Okleščen (23 let, 192 cm) je z velenjskim klubom podpisal triletno pogodbo in bo okrepil položal levega zunanjega igralca, po potrebi lahko dobro igra tudi na mestu organizatorja igre. V tej sezoni mu pri Krki ni šlo po željah, težave je imel tudi s poškodbami. Zato so se Celjani odločili, da ga ne bodo pripeljali v Zlatorog, priložnost pa je zagrabil direktor Gorenja Janez Gams.

Okleščen je vso kariero preživel v Novem mestu, kjer je dosegel že 587 golov. Na začetku te sezone je osvojil slovenski superpokal, ko je Krka premagala Celje. Za reprezentanco Slovenije je zbral en nastop, oktobra 2017 na prijateljski tekmi s Hrvaško. Dosegel je en gol.

Grega Okleščen je vso kariero preživel v Krki. FOTO: Igor Zaplatil
Grega Okleščen je vso kariero preživel v Krki. FOTO: Igor Zaplatil

 

Okleščen: Nova preizkušnja in izziv


»Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo s klubom, kot je Gorenje Velenje. To je drugi najboljši klub v Sloveniji. Na začetku bo vse skupaj zame zelo novo. V Krki sem navajen neke rutine, tukaj igram že petnajst let. V Velenju se bo zame vse začelo znova, nova preizkušnja. Sicer pa večino fantov že poznam in verjamem, da se bom dobro vklopil v ekipo in da bomo skupaj parirali najboljšim klubom v Sloveniji,« je povedal Okleščen.
 

Gams: Igralec z velikim potencialom


Gams vneto sestavlja ekipo za prihodnjo sezono, v kateri bi lahko Gorenje še resneje ogrozilo celjski primat. »Grega je igralec, ki ga spremljam že več let. Do letošnje sezone je kazal stalni napredek. Verjetno se je zaradi podpisa pogodbe s Celjem pred enim letom nekoliko zadovoljil in ima zato za sabo nekoliko slabšo sezono. Kljub temu pa gre za igralca z velikim potencialom, ki lahko naši mladi ekipi prinese dodatno širino v naslednjih sezonah,« si od igralca veliko obeta Gams.

Preberite še:

Komentarji: