Ose premalo agresivne, nato so pikale

Gorenje v uvodni tekmi 3. kroga pokala evropske rokometne zveze s petimi goli zaloge proti Metalurgu za preboj v skupinski del
Fotografija: Metalurgovi igralci so imeli veliko težav, da so ustavili Aleksa Kavčiča. FOTO: RK Gorenje/Jurij Vodušek
Odpri galerijo
Metalurgovi igralci so imeli veliko težav, da so ustavili Aleksa Kavčiča. FOTO: RK Gorenje/Jurij Vodušek

Rokometaši Gorenja so dobro opravili nalogo na uvodni tekmi 3. kvalifikacijskega kroga pokala evropske rokometne zveze EHF. V Rdeči dvorani so Metalurg iz Skopja premagali s 24:19, na povratno tekmo, v nedeljo v Severni Makedoniji, torej nesejo pet golov prednosti.

Ose so torej na pol poti, da se prebijejo v skupinski del drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Varovanci trenerja Gorenja Zorana Jovičića, ta ni mogel računati na poškodovanega Domna Tajnika, so bili večji del prvega polčasa v podrejenem položaju, gostje so si v 24. minuti priigrali priboljšek treh golov (7:10).
 

Enajst minut brez gola


A slovenski pokalni zmagovalci so v končnici uvodnega dela strnili svoje vrste, v slačilnico odšli le z minus ena, v drugem polčasu pa razkazali svoje rokometno znanje in učinkovitost.

Matic Verdinek, na koncu je zbral šest zadetkov, je v 36. minuti ose prvič pripeljal v prednost (13:12), deset minut kasneje so Gorenjevi rokometaši prek Vlada Matanovića povedli že za šest golov (19:13). Metalurg denimo kar enajst minut ni dosegel zadetka, kar je bila prava podlaga za končno prednost.


Niso nedolžni


Najučinkovitejši domačin je bil Aleks Kavčič s sedmimi goli, Aljaž Panjtar pa je v dobrih 30 minutah zbral deset obramb in prejel le devet zadetkov.

»Ekipa Metalurga je bolj izkušena, za seboj ima več evropskih tekem. Menim pa, da so vse druge stvari pri nas boljše. V prvem polčasu smo razbranili njihovega vratarja, gostje so igrali tudi umirjeno, na dolge napade. V drugem polčasu smo bili boljši v obrambi in učinkovitejši v napadu," je menil Zoran Jovičić.

Aleks Kavčič pa je dodal: "Začeli smo malce v krču, Metalurg pa na polno in ni tako nedolžna ekipa, kot smo sprva menili. V dvoboj smo vstopili premalo agresivno, kakor bi se to za domačo tekmo spodobilo. V drugem polčasu pa smo to popravili.«

Komentarji: