Po ogorčenem boju Celjani niso prekinili zagrebškega uroka

Rokometaši Celja PL so v sedmem dvoboju lige prvakov ostali praznih rok na gostovanju pri PPD Zagrebu (22:24).
Fotografija: Branko Vujović je sprožil devetkrat, zadel pa petkrat. FOTO: Marko Todorov/Cropix
Odpri galerijo
Branko Vujović je sprožil devetkrat, zadel pa petkrat. FOTO: Marko Todorov/Cropix

Zagreb – Rokometaši Celja Pivovarne Laško niso prekinili uroka in so tudi nocoj, v sedmem kolu skupine B lige prvakov, ostali praznih rok na gostovanju pri PPD Zagrebu (22:24). Tako varovanci trenerja Tomaža Ocvirka še naprej neuspešno lovijo prvo zmago (ali vsaj točko) na tujem, medtem ko so Zagrebčani, ki jih vodi sloviti trenerski maček Lino Červar, ujeli prvi dve pred bučnim avditorijem v domači Areni. S tem so na razpredelnici švignili mimo »pivovarjev«, od katerih imajo zdaj točko več.


Po -5 se niso predali


Ves dvoboj, od prve do zadnje minute, so Celjani tekmeca lovili. Gostitelji so se sredi drugega dela dvakrat odlepili za pet zadetkov, a serijski slovenski prvaki niso kar brez boja položili orožja, temveč so še enkrat pokazali zobe in se približali na zgolj gol zaostanka, nazadnje pri 20:21. Končnica je bila spet po taktih domačih, ki so zmago potrdili minuto pred koncem, ko so se odlepili na 24:21. S tem so Celjanom precej otežili delo pri preboju v drugi del elitnega klubskega tekmovanja stare celine.


Prihodnjo nedeljo povratni dvoboj


Pri poražencih se je Črnogorec Branko Vujović med strelce vpisal petkrat, Srb Draško Nenadić pa štirikrat. V zmagovalni vrsti je s šestimi goli (iz osmih poskusov) izstopal 34-letni Zlatko Horvat. Gregor Potočnik je bil uspešen enkrat, vratar Urh Kastelic pa je predvsem v začetku dvoboja spravljal v slabo voljo napadalce svojega nekdanjega delodajalca. Zdaj Ocvirkovo četo priložnost za maščevanje čaka prihodnjo nedeljo (ob 17. uri) v povratnem dvoboju v Zlatorogu, v katerem bo zmaga nujna, če bo želela vsaj ohraniti možnosti za preboj v drugi del lige prvakov.


Škoda slabega začetka


»Škoda je slabega začetka. Izgledalo je, kot da nismo verjeli, da lahko zmagamo. Kljub slabi igri in realizaciji napadov smo se do zaključka prvega dela približali na dva zadetka zaostanka. Obrambo smo sčasoma popravili, v napadu pa igrali preveč statično. Prepozno smo začeli verjeti v končni uspeh, pri tem pa nas je tudi v drugem delu pokopala slaba realizacija,« je ključne poudarke izpostavil trener Tomaž Ocvirk. 

Preberite še:

Komentarji: