Podvig Gorenja v Španiji

Oslabljeni Velenjčani so premagali Ademar Leon in osvojili prve točke v pokalu EHF. S Španci v soboto v Rdeči dvorani. 
Fotografija: Velenjčani so prišli do velike zmage v Španiji. FOTO: RK Gorenje
Odpri galerijo
Velenjčani so prišli do velike zmage v Španiji. FOTO: RK Gorenje

Velenjski rokometaši so po dveh porazih proti tekmecem iz nemškega Magdeburga in francoskega Nantesa vendarle okusili slast zmage v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini in na Pirenejskem polotoku ukanili nekoč izjemno močne rokometaše iz Leona.

Izbranci Zorana Jovičića so si po desetih minutah igre resda pridelali zaostanek treh golov (2:5), nato pa bili povsem konkurenčni izbrancem znanega strokovnjaka Manola Cadenasa, sicer nekdanjega selektorja španske izbrane vrste in trenerja velike Barcelone.



Velenjčani so se s pogumno igro podali v odprt lov na gostitelje. V 26. minuti so jim povsem zadihali za ovratnik (10:11), tik pred koncem prve polovice tekme pa jih po golu Matica Verdinka tudi ujeli in izenačili na 13:13.

Matic Verdinek ohranja odlično strelsko formo. FOTO: Uroš Hočevar
Matic Verdinek ohranja odlično strelsko formo. FOTO: Uroš Hočevar


Ose so še bolje pričele drugi polčas, v 36. minuti pa po golu Aleksa Kavčiča prvič na dvoboju povedle s 16:15. Od tedaj naprej so imele škarje in platno v svojih rokah, najbolj zrelo in odločno predstavo pa so prikazale prav v prelomnih trenutkih dvoboja.
Velenjčani so v 51. minuti pri vodstvu z 21:20 po golih Domna Tajnika, Verdinka in Vladimirja Bojanića naredili delni izid 3:0 in v 57. minuti povišali na 24:20, najvišjo prednost pa so si priigrali minuto pred koncem dvoboja, ko je kapetan David Miklavčič zadel za vodstvo s 26:21.



V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Verdinek s petimi goli, Aleks Kavčič in Andris Celminš sta dodala po štiri. Emir Taletović je zbral kar 16 obramb. Velenjska ekipa, ki je pogrešala vratarja Aljaža Panjtarja in krožnega napadalca Miho Kavčiča, bo v prihodnjem krogu v soboto, 29. februarja, gostila Ademar iz Leona.

Emir Taletović je dobro zamenjal Aljaža Panjtarja v vratih. FOTO: Roman Šipić
Emir Taletović je dobro zamenjal Aljaža Panjtarja v vratih. FOTO: Roman Šipić

Preberite še:

Komentarji: